Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Λουτρό αίματος στο Γερμανικό σχολείο

Ένας 17χροος νεαρός ντυμένος με στρατιωτική στολή σκόρπισε το θάνατο σε σχολείο και σε σούπερ μάρκετ στη νοτιοανατολική Γερμανία. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο 17χρονος πήγε το πρωί της Τετάρτης στο σχολικό συγκρότημα Αλμπερτβίλ στην πόλη Βίντιγκεν, 20 χλμ. βόρεια της Στουτγκάρδης και εισέβαλε σε δύο σχολικές αίθουσες και άνοιξε πυρ κατά των παρευρισκόμενων.

Τουλάχιστον δέκα μαθητές και τρεις καθηγήτριες σκοτώθηκαν, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι. Στη συνέχεια ο ανήλικος δράστης έφυγε από το σχολείο, σκότωσε έναν πεζό και τραυμάτισε βαριά δύό αστυνομικούς στην προσπάθειά του να διαφύγει και σταμάτησε διερχόμενο αυτοκίνητο, όπου έκλεψε το αυτοκίνητο και αφήνοντας ελεύθερο τον οδηγό πήγε στη γειτονική πόλη Βέντλιγκεν, περίπου 40 χλμ. μακριά. Εκεί οχυρώθηκε σ' ένα σούπερ μάρκετ στη βιομηχανική περιοχή. Η αστυνομία έκλεισε το κέντρο της πόλης των 27.000 κατοίκων και εκκένωσε το σχολικό συγκρότημα. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα εντόπισε τον ανήλικο δράστη.


Σύμφωνα με την αστυνομία ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο περαστικοί. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης άνοιξε πυρ στο κέντρο διανομής του τοπικού ταχυδρομείου ή στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου σκότωσε έναν πεζό. Ο νεαρός βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός μέσα στο σούπερ μάρκετ, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών. Άγνωστα παραμένουν προς το παρόν τα αίτια που οδήγησαν τον 17χρονο στη δολοφονική πράξη.


Εννέα από τους δέκα νεκρούς μαθητές ήταν ηλικίας 14 και 15 ετών. Ο νεαρός δράστης ήταν μαθητής στο συγκεκριμένο σχολείο. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του 17χρονου, όπου εντόπισε 16 όπλα, τα οποία βρίσκονταν νόμιμα στην κατοχή του πατέρα του. Ωστόσο, έλειπε ένα όπλο, το οποίο είναι πιθανόν και το όπλο που χρησιμοποίησε ο πρώην μαθητής.

Η πολιτική ηγεσία του κρατιδίου της Βάδης - Βυττεμβέργης και η κυβέρνηση στο Βερολίνο εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την οδύνη τους.

Στο σχολικό συγκρότημα, όπου φοιτούν περίπου 1.000 μαθητές, έχουν καταφθάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν βοήθεια σε μαθητές και γονείς.


kathimerini.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP