Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Γ. Παπαθανασίου: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται σχέδιο διάσωσης

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κανένα σχέδιο διάσωσης από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
«Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένως για ανάλογες αναφορές, η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα τέτοιο πρόβλημα», υποστήριξε μέσω εκπροσώπου του ο κ. Παπαθανασίου, σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτή του κυβερνώντος γερμανικού κόμματος

«Υπάρχει σχέδιο, δήλωσε ο Otto Bernhard, μέλος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και επικεφαλής της επιτροπής χρηματοοικονομικής πολιτικής του κόμματος στην Βουλή, προσθέτοντας ότι Ιρλανδία και Ελλάδα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να χρειαστούν βοήθεια.


«Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν συμφωνήσει στις διαδικασίες. Το βασικό σημείο είναι: “Δεν θα αφήσουμε κανέναν να χρεοκοπήσει”», τόνισε ο βουλευτής και συμπλήρωσε πως η παροχή οποιαδήποτε βοήθειας θα έχει και το κόστος της.

Σύμφωνα με τον Bernhard, από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, την πιο δεινή θέση βρίσκεται η Ιρλανδία και ακολουθεί η Ελλάδα.

«Θα κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά τις αμαρτίες του παρελθόντος. Δεν θα ανεχτούμε χώρες με χαμηλή φορολόγηση, όπως η Ιρλανδία για παράδειγμα. Θα επιμείνουμε σε έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.


naftemporiki.gr


Σωστά,δεν χρειάζεται γιατί ότι και να κάνετε ,ότι σχέδιο,αυτή η χώρα δεν σώζετε με τίποτα εκεί που την φέρατε



Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP