Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Πολυεθνικές "λαδώνουν" έλληνες γιατρούς

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο εκατομμυρίων με την αγορά ιατρικών μηχανημάτων, αναλώσιμων και υλικών χειρουργείου, μετά την ομολογία πολυεθνικών εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ότι «λαδώνουν» Έλληνες αξιωματούχους και γιατρούς.

Δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αμερική και παράγουν ιατροτεχνολογικό υλικό ανακοίνωσαν στην επιτροπή ελέγχου του αμερικανικού χρηματιστηρίου ότι έχουν ισχυρές ενδείξεις για "αντικανονικές" (παράνομες) πληρωμές σε Έλληνες γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων.

Πρόκειται για τις εταιρείες Smith & Nephew και Johnson & Johnson (που ελέγχεται για τη θυγατρική της ΝΤΕΠΟΥΪ ΕΛΛΑΣ), που παράγουν ορθοπεδικό υλικό.

Τα υλικά που δόθηκαν από τις παραπάνω εταιρίες το διάστημα 2005 – 2006 περιλαμβάνονται στην πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου για τις προμήθειες των νοσοκομείων, ενώ μετά το 2006 οι τρεις εταιρίες μείωσαν τον όγκο των προμηθειών τους προς τα δημόσια νοσοκομεία, εφαρμόζοντας τον αμερικανικό νόμο που απαγορεύει τις προμήθειες για γιατρούς.


skai.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP