Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Αυτοπροσωπογραφία του Ντα Βίντσι υποστηρίζει ότι ανακάλυψε Ιταλός τηλεπαρουσιαστής


Ένας παρουσιαστής της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης υποστηρίζει ότι ανακάλυψε σε ένα από τα σημειωματάρια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ένα μικρό σκίτσο που θα μπορούσε να είναι η αυτοπροσωπογραφία του. Ο παρουσιαστής, Πιέρο Αντζελα, πρόκειται να δείξει το εύρημά του στη διάρκεια του τηλεοπτικού επιστημονικού προγράμματος Ulisse της ιταλικής RAI αργά απόψε το βράδυ.

Ο Αντζελα, γράφοντας στην ιστοσελίδα της RAI, είχε πει αρχικά ότι μόνο η μύτη φαινόταν κρυμμένη κάτω από τις μουτζούρες σε μια σελίδα του σημειωματάριου, το οποίο περιέχει μελέτη του Λεονάρντο για το πέταγμα των πουλιών.

Ωστόσο, οι ειδικοί στα γραφικά της RAI κατάφεραν να απομονώσουν την εικόνα αποκαλύπτοντας έναν νεαρό άνδρα με μακριά μαλλιά και γένια. Όπως είπε ο Αντζελα, ζήτησε από έναν πλαστικό χειρουργό στη Ρώμη, ο οποίος ειδικεύεται στην ανάπλαση προσώπου, να συγκρίνει μια γνωστή αυτοπροσωπογραφία του Λεονάρντο ως γέρου με το σκίτσο του νεαρού άνδρα.

Ο χειρουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν ομοιότητες, το ίδιο και η ιταλική αστυνομία που σχεδιάζει τα σκίτσα υπόπτων, είπε ο τηλεπαρουσιαστής.

www.kathimerini.gr>


Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP