Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Όποιος τολμά να αρθρώσει αντίθετη άποψη, πολύ δημοκρατικά, χαρακτηρίζεται ως φασίστας

Αποφάσισα να σας γράψω τη γνώμη μου από τη γειτονική Ιταλία, όπου ζω μονίμως για περισσότερα από 10 έτη.

Το πρόβλημα δεν είναι το αν πρέπει να δίνεται ιθαγένεια στους μετανάστες ή όχι. ΑΛΛΑ πρέπει μέσα σε μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική , που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στην Ελλάδα, ΛΕΙΠΕΙ. Όταν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες κάνουν το παν για να ελέγχουν τη μεταναστευτική ροή προς αυτές (Δουβλίνο ΙΙ, καταγραφή αναγκών σε μετανάστες), στην Ελλάδα, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, έχουμε μια ΚΑΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΩΝ πολιτικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ τι κάνουν οι άλλες «ακριτικές» χώρες , με λιγότερα προβλήματα από την Ελλάδα, πριν καταγγείλετε τους πάντες ως ακροδεξιούς.

- Ο Ιταλικός νόμος δεν δίνει ιθαγένεια σε κάποιον που παρανόμησε στην Ιταλία. Ούτε πριν 10 ούτε πριν 20 χρόνια.

- Ο μετανάστης παίρνει ιθαγένεια μετά από 10 *ΔΕΚΑ* χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ιταλία. ΓΙΑΤΙ 5 στην Ελλάδα; Γιατί είναι λιγότεροι οι μετανάστες ποσοστιαία; Γιατί τα Βαλκάνια είναι πιο ασφαλής περιοχή από την Ιταλία και ετσι το να δίνεις ιθαγένεια είναι λιγότερο επικίνδυνο μελλοντικά;

Μήπως ο κάθε λαθρομετανάστης θα... προτιμήσει να μπει παράνομα στην Ελλάδα, που ετσι κι αλλιώς είναι ξέφραγο αμπέλι, με την προοπτική να πάρει υπηκοότητα σε 5 χρόνια, παρά πχ στην Ιταλία; Αλλά τέλος, πόσους επιτέλους μετανάστες χωρά η Ελλάδα; Στην Ιταλία κάθε χρόνο ο κάθε νόμος έχει τη λίστα αναγκών του. Στην Ελλάδα όποιος μπαίνει, μένει. Και δίνει και πιο εύκολα ιθαγένεια. Έτσι θα κάνετε τη «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» , όπως έλεγε προεκλογικά ο κύριος Πρωθυπουργός;

- Στην Ελβετία, ο μετανάστης παίρνει ιθαγένεια σε 12 *ΔΩΔΕΚΑ* χρόνια, εκ των οποίων τουλάχιστον 3 συνεχή πριν την αίτηση.

Γιατί στην Ελλάδα 5 χρόνια; Για ψηφοθηρία; (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;)

- Τα ΠΑΔΙΑ των μεταναστών παίρνουν ιθαγένεια, αν έχουν μείνει ΣΥΝΕΧΩΣ στην Ιταλία μέχρι την ΕΝΗΛΙΚΊΩΣΗ (όχι πήγα 3 τάξεις του σχολείου και τέλειωσε) και δηλώσουν μέσα σε 1 *ΕΝΑ* χρόνο από την ενηλικίωση πως θέλουν την υπηκοότητα (Όχι 3 όπως στην Ελλάδα).

- Η Ιταλία μπορεί να αρνηθεί την υπηκοότητα σε περιπτώσεις που κρίνει πως απειλείται η ασφάλεια του κράτους.

- Στην Ελβετία ο αιτούμενος πρέπει να αποδείξει ότι έχει εμποτιστεί με την κουλτούρα της χώρας.

- H Ιταλία ετοιμάζει νέο νόμο που θα επιβεβαιώνει τα 10 έτη ΣΥΝΕΧΟΥΣ και ΝΟΜΙΜΗΣ διαβίωσης στην Ιταλία και 1 χρόνο μαθημάτων ιταλικής κουλτούρας , με τελική εξέταση που θα πρέπει να περάσει ο αιτών.

Αυτό, βέβαια, συνοδεύεται από αυστηρή μεταναστευτική πολιτική με καταγραφή των ετησίων αναγκών σε μετανάστες ανά νομό, με διακρατικές συμφωνίες για ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ μετανάστες (πχ για αγροτικές εργασίες), που ΔΕΝ παίρνουν υπηκοότητα, λόγω προσωρινής άδειας παραμονής και αυστηρό έλεγχο των συνόρων. Το αποτέλεσμα βέβαια, είναι πως πέρυσι οι αφίξεις λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ήταν 150.000 ενώ στην Ιταλία 15.000, γιατί όλοι έχουν μάθει πού είναι το ξέφραγο αμπέλι.

Λόγω ειδικών συνθηκών και μόνο (Βαλκάνια, σύνορα με ΑΣΙΑ) και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει αποδεχθεί μεγάλο πληθυσμό από γειτονικές χώρες που κάποτε μπορεί να δημιουργήσουν εθνικό πρόβλημα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ΠΙΟ ΣΦΙΧΤΗ πολιτική απόδοσης ιθαγένειας.

Υπάρχουν και χειρότερα ξέρετε, όπως η οπισθοδρομική Ιαπωνία

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως συνέβη και στην οικονομία, η Ελλάδα προσπαθεί να τρέξει να φανεί «προοδευτική», με μισές πολιτικές, που πάλι φοβάμαι πως μια μέρα θα χρεοκοπήσουν, όπως χρεοκόπησε και η οικονομία. Δεν υπάρχει καμιά οργάνωση και όποιος τολμά να αρθρώσει αντίθετη άποψη, πολύ δημοκρατικά, χαρακτηρίζεται ως φασίστας.

Είναι επίσης ανώφελο να υπενθυμίσω, πως η «ανοιχτή δημοκρατία» στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, δεν περιορίζεται σε μια ιστοσελίδα που το σχόλιο περνά από έγκριση. Περνά από ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, όπου ο ΛΑΟΣ εάν θελήσει, με συλλογή υπογραφών, ΠΡΟΚΑΛΕΙ δημοψήφισμα. Τα δημοψηφίσματα μόνο οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί τα φοβούνται… Και οι Ελληνικές κυβερνήσεις λόγω ψηφοθηρίας και ανευθυνότητας. Άλλωστε, δε νομίζω να πιστεύει κανείς πως η ακροδεξιοί στην Ελλάδα είναι τόσοι ώστε να περάσουν τη δική τους θέση σε δημοψήφισμα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στην Ελλάδα, αυτό είναι ΑΛΛΗ μια «ξεχασμένη» ψηφίδα του πολιτικού και δημοκρατικού συστήματος που υπάρχει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ανοιχτή δημοκρατία θα ήταν να θέσετε στο ΛΑΟ να διαλέξει αν θέλει 5 ή 10 χρόνια διαμονής για ιθαγένεια και αν φτάνουν 3 τάξεις του σχολείου για τα παιδιά τους.

Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και το άγχος να αποδείξει με ΗΜΙΜΕΤΡΑ ότι είναι «προοδευτική».

Στην Ελλάδα, περνάει το χαλαρό μέρος της μεταναστευτικής πολιτικής και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ από τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ μέτρα που έχουν όλες οι άλλες πολιτισμένες χώρες. Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η υστερία με τους ακροδεξιούς που έχει χτυπήσει τον Ελληνικό τύπο.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Α. Αντωνιάδης

apneagr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP