Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια που δεν βολεύουν...

Βήματα... πίσω κάνει η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στην Κέρκυρα αφού οι ακατανόητες, σε μεγάλο βαθμό, αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης και του αρμόδιου Υπουργείου εδώ και πολλές εβδομάδες, διατηρεί το καθεστώς που επικρατεί όσον αφορά τα δρομολόγια, καθεστώς που έχει χαρακτηριστεί από πέρσι ως προβληματικό.

Το «μοίρασμα» των δρομολογίων μεταξύ των κλειστού τύπου φέρυ μποτ, των αμφίδρομων και των ανοικτού τύπου δεν έχει γίνει με στόχευση την όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, ούτε τη διασφάλιση ομαλής ροής σε περίπτωση που «φυσούν μποφόρια».
Ειδικά τις βραδινές ώρες, οπότε και τα δρομολογια των κλειστού τύπου πλοίων αραιώνουν δραματικά, οι οδηγοί αναγκάζονται να μείνουν για ώρες στην Ηγουμενίτσα.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το συνεργάτη του CorfuPress.com, Σπύρο Μπούζη, στις 10 το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου.
Διακρίνονται τα δύο «κλειστά» που είναι αραγμένα το ένα από νωρίς το απόγευμα και το άλλο με ώρα άφιξης στη Θεσρπωτική πρωτεύουσα στις 20:00. τα ΙΧ και τα φορτηγά που περίμεναν ξεπερνούσαν τα 100. Το δρομολόγιο, με κλειστή τη γραμμή για τις «παντόφλες», έκανε το αμφίδρομο Άνω Χώρα ΙΙ το οποίο αναγκάστηκε να βάλει ΙΧ στο υπογειο γκαραζ και γεμισε το επανω για να μπορεσει να παρει ολο το κοσμο απο την Ηγουμενιτσα στις 22:15.
Όταν διαμαρτυρήθηκαν επιβάτες από νωρίς για την έλλειψη δρομολογίου κλειστού τύπου πλοίου νωρίτερα, οι λιμενικοί με όχι και τον πλέον φιλικό τρόπο, είπαν πως τα δρομολόγια δεν αλλάζουν ό,τι καιρό κι αν κάνει επειδή η βάρδια των πληρωμάτων έχει λήξει.
Αποτέλεσμα, η ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας για ώρες στην Ηγουμενίτσα. Αν και ακόμα και οι ίδιοι οι ακτοπλόοι στο μεγάλο μέρος τους έχουν ζητήσει να μοιραστούν καλύτερα τα δρομολόγια, το Υπουργείο επιβάλλει και για την επόμενη σαιζόν να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς. Γιατί άραγε;

corfupress.com

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP