Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Σε πλήρη εξέλιξη η πανδημία γρίπης στην Κέρκυρα - κλείνουν και άλλα τμήματα σχολείων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πανδημία της νέας γρίπης και στο Νομό της Κέρκυρας. Αυτή η διαπίστωση έγινε σήμερα στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Νομάρχη με αντικείμενο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Χρήστος Άνθης, ο Αντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει από τον ιό Η1Ν1 (επιβεβαιωμένα ή μη). Τα συμπτώματα ωστόσο είναι γενικά ήπια καθώς παρουσιάζεται ως απλή ίωση όπου κατά κανόνα δε χρειάζεται ούτε καν αντιβίωση αλλά απλά αντιπυρετικά.
Με τα δεδομένα αυτά, υπογραμμίζει η νομαρχία, δεν δικαιολογείται κανένας πανικός.
Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, θα κλείνουν τα σχολικά τμήματα στα οποία παρουσιάζονται τουλάχιστον 4 κρούσματα εμπύρετης ασθένειας, είτε έχει διαγνωσθεί ο ιός Η1Ν1 είτε όχι.
Η αναστολή λειτουργίας σχολικού τμήματος ή ολόκληρου σχολείου γίνεται για μία εβδομάδα και μόνο, αποκλειστικά με απόφαση του Αντινομάρχη Χρήστου Σκούρτη, στον οποίο ο Νομάρχης εκχώρησε την αρμοδιότητα και ο οποίος καθημερινά θα ανακοινώνει ποια τμήματα και σχολεία θα κλείνουν την επομένη. Όπως δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο κος Σκούρτης, αποφασίστηκε να κλείσουν το Ειδικό Σχολείο, το Τμήμα Γ2 των Κοινοπιαστών και το Δ2 του 12ου Δημοτικού.

ΕΡΤ

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP