Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Νέες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Νέα 48ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αποφάσισε η Ομοσπονδία Λιμενεργατών Ελλάδος. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά εξηγήσεις από τη χώρα μας με αφορμή την κρατική ενίσχυση που δόθηκε στον ΟΛΠ για την κατασκευή του προβλήτα 1 και την απόκτηση εξοπλισμού. Όπως τονίζει η Κομισιόν, «εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αιτιολογήσει επαρκώς ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν παράνομα στον Οργανισμό, τότε θα επιστραφούν στο πρόγραμμα δημοσίων έργων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας συναντήθηκαν σήμερα (Δεύτερα) με την υπουργό Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαπραγματεύσεις με την COSCO, ενώ αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει για το θέμα συνέντευξη Τύπου. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «αόριστο» το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ενώ ο κ. Δρίτσας υποστήριξε στο ΣΚΑΪ ότι η COSCO, όπως και η Hutchison, που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό, έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, δήλωσε, αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού: «Εμείς ως κυβέρνηση καταφέραμε, και αυτό είναι μια επιτυχία της νέας κυβέρνησης, να σταματήσουμε την απεργία των λιμενεργατών με τις νόμιμες ενέργειες φυσικά, αρχίζοντας ένα διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων. Αυτό που έχω να σας πω σήμερα, είναι ότι αρχίζει πάραυτα ο διάλογος μεταξύ ΟΛΠ και της ΣΕΠ και μάλιστα ό,τι αποφασιστεί θα ισχύει και αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2009. Βλέπουμε το τι συμβαίνει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έστειλε και επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση με ένα πλήθος ερωτημάτων. Και αυτό που μπορούμε να δηλώσουμε σήμερα, είναι ότι στο τραπέζι των συζητήσεων μπαίνει η ανάπτυξη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, το ρυθμιστικό και φορολογικό πλαίσιο, αλλά και τα εργασιακά ζητήματα τα οποία είναι σημαντικά για μας».

kathimerini.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP