Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΕΒΕΠ: Οι απεργίες στο λιμάνι έχουν παραλύσει την αγορά

Αδιαπραγμάτευτες τακτικές και ανυποχώρητες στάσεις» καταδικάζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, ζητώντας να ανοίξει το λιμάνι του Πειραιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά από τους απεργούς «να δώσουν χρόνο στη νέα κυβέρνηση για πραγματοποίηση του διαλόγου και διασφάλιση των συμφερόντων τους» και μεταφέρει «την απαίτηση όλων των επιχειρηματιών – μελών μας για ομαλοποίηση της λειτουργίας της αγοράς με ανοικτό λιμάνι και απεγκλωβισμό των εμπορευμάτων».

Σημειώνει ακόμη πως οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στον Ο.Λ.Π. «πλήττουν άμεσα τον ήδη δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση επιχειρηματικό κόσμο και οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο τις ελληνικές επιχειρήσεις ενώ θέτουν σε σοβαρή δοκιμασία χιλιάδες θέσεις εργαζομένων σε αυτές». Κάνει μάλιστα λόγο για πάγωμα και παράλυση της αγοράς.

Επισημαίνει επίσης ότι «επαναδιαπραγμάτευση ή αναστολή εφαρμογής της ήδη κυρωθείσας από τη Βουλή σύμβασης, είναι ανέφικτη» και τονίζει «ότι οι απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις έχουν θέσει σε καθεστώς ομηρίας το σύνολο σχεδόν της επιχειρηματικής κοινότητας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της εύρυθμης λειτουργίας του πρώτου λιμανιού της χώρας».


naftemporiki.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP