Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ενοχος ο «Περίανδρος»

Την ενοχή του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, γνωστού και ως Περίανδρου, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την επίθεση σε βάρος τριών φοιτητών απέναντι από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων τον Ιούνιο του 1998, από μέλη της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον Ανδρουτσόπουλο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κατά μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των Γιάννη Καραμπατσώλη και Ηλία Φωτιάδη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η παρουσία του κατηγορούμενου στην ομάδα που επιτέθηκε στους τρεις φοιτητές δεν ήταν απλή, αλλά «είχε ηγετικό ρόλο».

Νωρίτερα, στην απολογία του ο κατηγορούμενος, που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι είχε φύγει από τα δικαστήρια πολύ νωρίτερα από την ώρα του επεισοδίου.

Υποστήριξε ακόμη ότι αναγκάστηκε να διαφύγει στο εξωτερικό μετά από παρότρυνση και των δικών του, γιατί όπως ανέφερε είχε φοβηθεί τις τηλεδίκες που θα στήνονταν για την υπόθεσή του.

Σε πρώτο βαθμό ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Η δίκη συνεχίζεται.


naftemporiki.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP