Συναίνεση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει την Πέμπτη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 11:00 το πρωί με τον Γιώργο Παπανδρέου, στις 12:30 με την Αλέκα Παπαρήγα, στις 14:00 με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 17:00 με τον Αλέκο Αλαβάνο.

Την Τετάρτη, ο κ. Καραμανλής, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η Ευρώπη βιώνει σύνθετη και πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, με απρόβλεπτη διάρκεια, έκταση και βάθος.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την κρίση.

Όπως είπε για "να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και κυρίως οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης χρειάζεται υπευθυνότητα και ωριμότητα από όλους, πολιτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς και από τους πολίτες".

Τόνισε τέλος, ότι όταν η κρίση χτυπά την πόρτα, κανείς δεν πρέπει να κωφεύει, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σχέδιο δράσης το οποίο και εφαρμόζεται.