Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Καταρρέουν οι αγορές στην Ευρώπη, πτώση στο 3%

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας, καθώς υπάρχουν δυσοίωνα στοιχεία από μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, αλλά και από τον προβληματικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον του συγκεκριμένου κλάδου.

Το αρνητικό κλίμα επηρεάζει και τις συναλλαγές στην Ευρώπη. Οι σημερινές συναλλαγές, ακολουθώντας τη μεγάλη υποχώρηση των ασιατικών αγορών, καταγράφουν ήδη σημαντικές απώλειες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE100 χάνει 2,63%, ενώ στη Φρανκφούρτη, ο Dax υποχωρεί κατά 3,86%. Πτώση και στο Παρίσι, όπου ο δείκτης Cac χάνει σε ποσοστό 3,28%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο κατέγραψε σημαντική πτώση κατά 4,3%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 3%. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi είχε πτώση 3,1%.

Πτώση γύρω στο 2% σημείωσαν και οι αγορές στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και την Αυστραλία.

Ιδιαίτερη πτώση κατέγραψαν στο Τόκιο οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τη δήλωση του Λευκού Οίκου ότι οι General Motors και Chrysler δεν έχουν υποβάλει αποδεκτά σχέδια που θα τους επιτρέψει να λάβουν περισσότερες κρατικές ενισχύσεις, γεγονός που τις φέρνει πιο κοντά στην κατάρρευση.

Η σημαντική υποχώρηση των ασιατικών αγορών ακολούθησε τις έντονες ρευστοποιήσεις στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές έτρεξαν να πάρουν τα κέρδη από την πρόσφατη άνοδο του Dow Jones, κατά 21% στις τελευταίες 2-3 εβδομάδες.

kathimerini.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP