Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Αεροπορική τραγωδία στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν κατά τη συντριβή αεροσκάφους των Τουρκικών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών, επικαλούμενος τις αρχές αερομεταφορών της Ολλανδίας. Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι το αεροσκάφος, ένα 737-800, εκτελούσε πτήσεις από το 2002 και είχε περάσει τεχνικό έλεγχο στις 22 Δεκεμβρίου 2008.

Αεροσκάφος Boeing 737 των Τουρκικών Αερογραμμών με 135 επιβάτες καθώς πλησίαζε τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ. Κατά την ώρα της προσγείωσης δεν επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή του αεροδρομίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος, που πραγματοποιούσε την πτήση Κωνσταντινούπολη - Άμστερνταμ, δεν τυλίχθηκε στις φλόγες παρά το γεγονός ότι χωρίστηκε σε τρία κομμάτια.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο αεροδρόμιο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών Tύπου του αεροδρομίου, Μέλανι Σμίντερ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα ασθενοφόρα βρίσκονται επί τόπου.


www.kathimerini.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP