Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ψηφοφορία στο διαδίκτυο για την αλλαγή των σχεδίων της μαρίνας στο παλιό λιμάνι

Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαμε ψηφοφορία που ανέβηκε στο site http://www.gopetition.com/online/25322.html για αλλαγή σχεδίων στην υπό κατασκευή μαρίνα στην περιοχή Σπηλιά. Η ψηφοφορία αυτή έχει ξεκινήσει από ανώνυμο χρήστη και έχει ήδη μαζέψει υπογραφές .Αξίζει τον κόπο να την παρουσιάσουμε ,και σύντομα να μάθουμε και το όνομα του ...αν και αυτό λίγη σημασία έχει.

Αλλαγή των σχεδίων της μαρίνας στο παλιό λιμάνι


Published by Anonymous on Feb 14, 2009
Category: City & Town Planning
Region: Greece
Target: Πολιτική ηγεσία της Κέρκυρας
Background (Preamble):
Διαπιστώσαμε ότι η μελέτη για την υπό κατασκευή μαρίνα προβλέπει εξωτερικό κυματοθραύστη από φυσικούς ογκόλιθους και ύψους 3 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η κατασκευή αυτή θα αποκλείσει την δυνατότητα σε όλη την περιοχή να βλέπει τη θάλασσα και το Βίδο, αντί αυτών ο περαστικός και ο χρήστης της πλατείας θα βλέπει ένα τείχος από μεγάλες πέτρες.
Petition:
Κέρκυρα, Φεβρουάριος 2009

Προς:

1. κ. Νίκο Δένδια, Υπουργό Δικαιοσύνης, Βουλευτή Kέρκυρας

2. κυρία Άντζελα Γκερέκου, Βουλευτή Κερκύρας

3. κ. Μπάμπη Χαραλάμπους, Βουλευτή Κέρκυρας

4. κ. Σωτήριο Βόσδου, Γενικό Γραμματέα Π.Ι.Ν.

5. κ. Στέφανο Πουλημένο, Νομάρχη Κέρκυρας

6. κ. Θωμά Αθανασίου, Πρόεδρο Νομ. Συμβουλίου

7. κ. Σωτήρη Μικάλεφ, Δήμαρχο Κερκυραίων

8. κ. Περικλή Παγκράτη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

9. Τ.Ε.Δ.Κ. Κέρκυρας

10. Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας

10. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κερκυραίων

11. Tεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας

Όλοι εμείς που υπογράφουμε παρακάτω διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κακοποίηση που σχεδιάζεται στην πόλη της Κέρκυρας, στην περιοχή της Σπηλιάς.


Διαμαρτυρόμαστε γιατί:

1. Καμία πόλη στον κόσμο εσκεμμένα και χωρίς σοβαρό λόγο δεν αποκλείει την οπτική της επαφή με την θάλασσα.

2. Το ύψος αυτό προφανώς οφείλεται σε λάθος της μελέτης αφού το μέγιστο προβλεπόμενο ύψος κύματος στην περιοχή δεν ξεπερνάει το 1.25 μ.

3. Αδιάψευστος μάρτυρας του παραπάνω πέρα από όποιους υπολογισμούς είναι ο υπάρχων κυματοθραύστης-κρηπίδωμα ύψους 1.40, τον οποίο ποτέ τα κύματα δεν ξεπερνούν, παρ΄ όλο που είναι γνωστό ότι σε κρηπιδώματα με κατακόρυφο μέτωπο το ύψος του κύματος που αναπτύσσεται είναι μεγαλύτερο.

4. Ένα τείχος από ακατάστατους φυσικούς ογκόλιθους κακοποιεί βάναυσα την αισθητική της πόλης μας. Οι μελετητές δεν είχαν παρά να δουν το Βενετσιάνικο λιμάνι -Μαντράκι- στο οποίο η ανωδομή είχε κατασκευαστεί από λαξευτούς ογκόλιθους.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε από όλους τους φορείς να πιέσουν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να τροποποιηθεί η μελέτη, ο εξωτερικός κυματοθραύστης να μην ξεπεράσει σε ύψος το 1,50 μέτρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το εσωτερικό προς την πόλη μέτωπό του να είναι από σκυρόδεμα ή ακόμη καλύτερα επενδεδυμένο με πέτρα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην υλοποίηση του έργου αυτού θα πρυτανεύσει η κοινή λογική και θα τηρηθούν οι κανόνες της επιστήμης και της τέχνης. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουμε σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς όλα τα αρμόδια όργανα και σε επίπεδο κεντρικής δημόσιας διοίκησης.


http://www.gopetition.com/online/25322.html

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP