Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών

Την άμεση απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών ζήτησε και πέτυχε τελικά η αντιπολίτευση στην Ιαπωνία, κατηγορώντας τον Σοΐτσι Νακαγκάουα ότι εμφανίστηκε μεθυσμένος (!) στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G-7 στη Ρώμη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον διοικητή της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας, Μασάακι Σιρακάουα, μετά από τη λήξη της συνόδου, έγειρε το κεφάλι του προς τα κάτω και έκλεισε τα μάτια του, ενώ νόμιζε ότι μία ερώτηση των δημοσιογράφων προς τον κεντρικό τραπεζίτη απευθυνόταν σε αυτόν.

Ο 55χρονος Σοΐτσι Νακαγκάουα είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της χώρας Τάρο Ασο και η παραίτησή του δημιουργεί έντονους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές και ενώ η οικονομία έχει «βυθιστεί» στη χειρότερη ύφεση από το 1974.

Το ποσοστό δημοτικότητας του Τάρο Ασο έχει κατρακυλήσει στο 9,7%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε αυτή την εβδομάδα από το δίκτυο Nippon Television. Αυτό το ποσοστό είναι το δεύτερο χειρότερο στην ιστορία της χώρας για έναν πρωθυπουργό.

«Ζητώ συγγνώμη από τον πρωθυπουργό, το λαό και τα μέλη του Κοινοβουλίου για τη μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσα» είπε την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να παραιτηθεί μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού από την Κάτω Βουλή.

Ωστόσο, οι έντονες πιέσεις τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτησή του σήμερα, Τρίτη.

Ο Σ.Νακαγκάουα είχε πει στους δημοσιογράφους ότι ήπιε αλκοόλ και πήρε φάρμακα κατά την πτήση του προς της Ρώμη, διευκρινίζοντας ότι ο συνδυασμός τον επηρέασε «πολύ άσχημα». Όπως ανέφερε, ήταν κρυωμένος και είχε καταναλώσει μόλις «μια γουλιά» αλκοόλ πριν βγει στις κάμερες για τη συνέντευξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, Kyodo News, τη θέση του θα αναλάβει ο υπουργός Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής Καόρου Γιοσάνο


Το τεφτέρι


Καλά είστε σοβαροί ,τον διώξατε γιατί ήπιε λίγο παραπάνω ?? Εμείς εδώ τόσα χρόνια που τον είχαμε υπουργό οικονομικών έχει κάνει τους μισούς Έλληνες αλκοολικούς από τους φόρους που πληρώνουν και τώρα πρόσφατα έφυγε



Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP