Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Καταγγελία για την Κατάσταση στους Δρόμους της Κέρκυρας


Τα τελευταία χρόνια οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον δρόμο από Πέλεκα προς Πόλη και αντίστροφα , σίγουρα ταλαιπωρούνται από τα παρατεινόμενα έργα , τους φορητούς σηματοδότες , τα γρατζουνισμένα οδοστρώματα , κλπ . Παρόλα αυτά , επειδή πιστεύω ότι αυτά θα βελτιώσουν στο μέλλον την κατάσταση , κάνω υπομονή .
Παρατηρείται όμως το εξής φαινόμενο .
Κάποιοι « υπεύθυνοι » ( βλέπε ανεύθυνοι ) των έργων αυτών τοποθετούν πινακίδες σημάνσεως του Κ.Ο.Κ. στις περιοχές των έργων . Η τοποθέτηση αυτή γίνεται μάλλον για να εντυπωσιάσει και να προκαλέσει την προσοχή των οδηγών ότι κάτι συμβαίνει , οπότε βάζουν ό,τι ταμπέλα βρουν όπου βρουν , παρά για να διευκολύνει και καθοδηγήσει τους οδηγούς .
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το εξής φαινόμενο : α) έρχομαι από την Πόλη προς τον Πέλεκα . Λίγο πριν το SCONTO υπάρχει πινακίδα που λέει προσοχή γίνονται έργα και ο δρόμος στενεύει από αριστερά . Έλα όμως που δρόμος στενεύει από δεξιά !!! β) έρχομαι από την Άφρα προς την Πόλη . Μόλις βγαίνω στο σημείο για να μπω στην καινούργια πλατεία που δημιουργήθηκε , υπάρχει , χωρίς λόγο , μάλλον κάποιος το ξέχασε εκεί ή το ακούμπησε , ένα τεράστιο απαγορευτικό κίνησης προς τα εμπρός . Άρα , αν θέλω να πάω στην Πόλη , πρέπει να κινηθώ προς Πέλεκα και να κάνω αναστροφή όπου επιτρέπεται !!! Βέβαια όλοι το αγνοούν . γ) Έρχομαι από Πέλεκα προς Πόλη . Μόλις φτάνω στην καινούργια πλατεία που δημιουργήθηκε , υπάρχει ένα απαγορευτικό κίνησης προς τα εμπρός . Αν το σεβαστώ , κανείς δεν το κάνει , δεν έχω που να πάω . Ή πρέπει να ακινητοποιήσω το όχημά μου εκεί ή πρέπει να μπω αντίθετα στο ρεύμα της πλατείας και όπου με βγάλει . Αν το αγνοήσω το απαγορευτικό και συνεχίσω , σε λίγα μέτρα υπάρχει ένα νέο απαγορευτικό κίνησης προς τα εμπρός . Εκεί πλέον είναι αδιέξοδο και πρέπει να ακινητοποιήσω το όχημά μου γιατί δεν έχει που αλλού να πάω . δ) Προχθές στο σημείο αυτό από Πέλεκα προς Πόλη είχαν ένα βέλος υποχρεωτικής πορείας που , αν το ακολουθούσε κάποιος , θα τον έριχνε επάνω σε μία μπουλντόζα . Χθες το βγάλανε και το βάλανε πιο δίπλα . Αν το ακολουθήσεις , μπαίνεις στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας , μαζί όμως και με την αντίθετη κυκλοφορία !!!
Κύριοι ,
πριν θρηνήσουμε θύματα , αν δεν το έχουμε κάνει ήδη , γιατί έμαθα ότι προ ημερών βρέθηκε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο επάνω στην πλατεία στο σημείο αυτό , παρακαλώ να σοβαρευτούμε και να επέμβετε ΑΜΕΣΑ . Αν θέλουμε να ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία , τότε κάποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη σηματοδότηση και να ελέγχεται και από κάποιους . Αλλιώς ζούμε σε ζούγκλα και ας οδηγεί ο καθένας όπως τον βολεύει .
Ευελπιστώντας να ευαισθητοποιηθείτε και να διορθώσετε ΣΗΜΕΡΑ την κατάσταση , ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάστε τις γραμμές αυτές .

Οδηγός Ι.Χ: Ε. Σημαντήρης


Απο http://www.incorfu.gr/

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP