Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Απεργία πείνας κατά των καρτέλ

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ συνεχίζει για 40 μέρα σήμερα την απεργία πείνας κατά των καρτέλ

Read more...

Απεργία πείνας κατά των καρτέλ

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ CHAT

Η ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ BLOG

Read more...

Ανακοίνωση της Περιφέρειας

ΑΠΟ ΤΟ BLOG "Κερκυραϊκή χώρα"

Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Συνοχής(100-200 ευρώ) είναι και οι μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας και η οποία εστάλη στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις προκειμένου να χορηγήσουν το επίδομα στους εν λόγω δικαιούχους.

Κερκυραϊκή χώρα

Read more...

Πρόοδος! Πόσο έχουμε αλλάξει... προς το χειρότερο!

ΑΠΟ ΤΟ BLOG

apneagr


χεδόν κάθε φορά που αναπολώ τις γιορτές στα παιδικά μου χρόνια, θυμάμαι ότι στις ευχές των μεγαλυτέρων μου, υπήρχε πάντα η φράση πασπαρτού: «καλή πρόοδος!» Γενέθλια; Να τα εκατοστίσεις και καλή πρόοδος! Ονομαστική εορτή; Χρόνια πολλά και καλή πρόοδος! Χριστούγεννα; Καλά Χριστούγεννα και καλή πρόοδος! 25η Μαρτίου; Ζήτω το έθνος και καλή πρόοδος!

Για να είμαι ειλικρινής, ως νεαρό, αθώο και γνήσιο τέκνο της ελληνικής επαρχίας, εξελάμβανα την ευχή ως αυτή καθ’ αυτή κατά την έννοιά της, δηλαδή: «καλά τα πανηγύρια, αλλά άνοιξε κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς, μη μείνεις κούτσουρο σαν τον ξάδερφό σου το Μιχάλη, που ζήτημα είναι αν θα βγάλει το Γυμνάσιο και δε θα μπορεί ούτε υδραυλικός να γίνει...».

Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι... η λέξη «πρόοδος» έχει σαφώς ευρύτερη έννοια. Καλή είναι η πρόοδος στο σχολείο, αλλά άμα πάρω «Άριστα 10» σε όλα τα μαθήματα, τελειώσω το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, το Πανεπιστήμιο, το Μεταπτυχιακό και διδάξω στην Οξφόρδη, ολοκλήρωσα με την πρόοδο; Μπα, που τέτοια τύχη…Η πρόοδος σε ακολουθεί παντού. Στη δουλειά, στο σπίτι, στο εστιατόριο, στις διακοπές, στο supermarket... Είναι η μεγαλύτερη ευχή και κατάρα που μου (μας) έχουν δώσει!

Πριν καμιά 30αριά χρόνια, στην Ελλάδα ξεκίνησε ο θεσμός του Νηπιαγωγείου. Έτσι λοιπόν έγινε ένα νηπιαγωγείο και στο διπλανό χωριό από το δικό μου, κάπου στα δύο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι. Εμένα και το γείτονά μου το Γιωργάκη μας έγραψαν από τους πρώτους. Όμως ο μπαμπάς το πρωί δούλευε, η μαμά δεν οδηγούσε και δύο 5χρονα έπρεπε κάθε μέρα στις 8π.μ. να είναι στο σχολείο. Η λύση ήταν απλή. Με το ΚΤΕΛ, μόνα τους! Η μαμά επιβιβάζει τα νήπια στο λεωφορείο, πληρώνει το αντίτιμο στον εισπράκτορα και του ζητά να τα αφήσει έξω από το νηπιαγωγείο! Επί καθημερινής βάσης! Χωρίς δισταγμό και χωρίς ανησυχία!

Ανεύθυνοι γονείς; Σκληροί και άκαρδοι; Τίποτα απ’ όλα αυτά… Απλώς άλλες εποχές, αγνές, ακίνδυνες και κυρίως οπισθοδρομικές!

Υπάρχουν φορές που αναλογίζομαι τι κόστος έχουμε όλοι μας αναλάβει για να πετύχουμε αυτή την πολυπόθητη «πρόοδο» και ανατριχιάζω... Θυμάμαι πως κάποτε υπήρχε επί καθημερινής βάσης το «μεσημεριανό τραπέζι» (σ.σ. για τους νεότερους: μεσημεριανό τραπέζι είναι ένα γεύμα στο οποίο συμμετείχαν καθημερινά όλα τα μέλη της οικογένειας και συνήθως σερβίροταν περί τις 13:30 έως και 14:30 και περιλάμβανε αποκλειστικά σπιτικό φαγητό). Επίσης θυμάμαι ότι μετά το φαγητό ακολουθούσε «μεσημεριανός ύπνος» (σ.σ. για εργαζόμενους για πρώτη φορά μετά το 1995, πρόκειται για ύπνο συνήθως δίωρης διάρκειας, που λάμβανε χώρα περίπου 30 λεπτά μετά το πέρας του μεσημεριανού τραπεζιού).

Θυμάμαι ακόμα ότι υπήρχαν γειτονιές και αλάνες, ομαδικά παιχνίδια, σήμερα υπό εξαφάνιση και άγνωστα πλέον στα σύγχρονα παιδιά, ξεκλείδωτες πόρτες και κλειδιά στη γλάστρα και κάτω από το χαλάκι. Τα έσοδα ήταν λίγα, αλλά τα έξοδα ήταν λιγότερα.

Οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί την τελευταία 20ετία είναι συγκλονιστικές. Ένα παιδί 10 ετών δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι πριν 30 χρόνια η tv ξεκινούσε πρόγραμμα στις 6 το απόγευμα και έκλεινε στις 12 το βράδυ με τον εθνικό ύμνο…Ότι δεν υπήρχαν ATMs και κινητά τηλέφωνα. Ότι ένα αυτοκίνητο ήταν full extra, όταν είχε από την αντιπροσωπεία αναλογικό ραδιόφωνο και αυτοκόλλητο «μπαμπά μην τρέχεις». Ότι το τηλέφωνο ήταν μόνο σταθερό και για να μιλήσεις στο διπλανό δωμάτιο έπρεπε να έχει 10 μέτρα καλώδιο. Ότι δεν υπήρχε μετρό και Αττική οδός. Ότι τα μισά γήπεδα της Α΄ Εθνικής ήταν ξερά (σ.σ. για τους νεότερους της παρέας: Ξερό γήπεδο είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χωρίς γκαζόν, χωμάτινο). Ότι κλείναμε το φως κάθε φορά που βγαίναμε από το δωμάτιο για να μην αυξηθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Ότι ο ταχυδρόμος έφερνε μόνο τις κάρτες της θείας από τον Καναδά και όχι τους λογαριασμούς των πιστωτικών και των δανείων. Ότι η μαμά ήταν στο σπίτι και οι παππούδες κάπου εκεί κοντά.

Σήμερα όλα αυτά έχουν αλλάξει. Η πρόοδος είναι γεγονός.

Έχουμε αυτοκίνητο με 8 αερόσακους, abs και esp, αλλά δυστυχώς περισσότερους νεκρούς από τροχαία. Έχουμε σύγχρονες εθνικές οδούς, αλλά δυστυχώς όχι αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν τα πάμπολλα αυτοκίνητα. Έχουμε και δεύτερο αυτοκίνητο, αλλά δεν έχουμε πάρκινγκ για να το σταθμεύσουμε...

Έχουμε Play Station 3 με hi-tech κονσόλα, αλλά δεν έχουμε φίλους. Η διπλανή αλάνα έγινε 8όροφη πολυκατοικία, αλλά δεν πειράζει, παίζουμε football manager και fifa2009 στο pc. Υπάρχουν βέβαια και οι παιδότοποι με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (τύφλα να ‘χει ο Κορυδαλλός) και ειδικό αφρώδες πλαστικό στα χερούλια της πόρτας στην τουαλέτα προς αποφυγήν ατυχημάτων. Βέβαια έξω από την πολυκατοικία μας υπάρχει τάφρος 1,5 μέτρο για τα έργα της ΕΥΔΑΠ, ακάλυπτη, αλλά δεν πειράζει…

Έχουμε καλωδιακή τηλεόραση με τέλεια εικόνα, σημαντικές ενημερωτικές εκπομπές με online ενημέρωση για τους χωρισμούς στο χώρο της Showbiz, εκ-πληκτικές σαπουνόπερες, στημένα τηλεπαιχνίδια και εκτεταμένα δελτία ειδήσεων, με ενδιαφέρουσες παρουσιάστριες του καιρού και πλήρη μεσάνυχτα για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.

Έχουμε προχωρημένα συστήματα συναγερμού, υπηρεσίες Security, πόρτες ασφαλείας αλλά και υψηλό αίσθημα ανασφάλειας, κλοπές, ληστείες και αδίστακτους κακοποιούς.

Έχουμε κινητά τελευταίας τεχνολογίας, με κάμερα και βιντεοκλήση, κάρτα μνήμης, mp3 player, αλλά δεν έχουμε την ησυχία μας.

Έχουμε σύμβουλους γάμου, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους και συναφείς επιστήμονες, αλλά δεν έχουμε οικογενειακή ευτυχία, ευτυχισμένα παιδιά, ευτυχισμένα ζευγάρια.

Έχουμε χειραφετημένες γυναίκες, οι οποίες μετά από αγώνες δεκαετιών και έντονων διεκδικήσεων κατάφεραν να εισχωρήσουν δυναμικά στην αγορά εργασίας και να ξεφύγουν από την αποπνικτική ρουτίνα του σπιτιού αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν να είναι μητέρες και νοικοκυρές και όποτε αυτό συνέβη, ο μισθός τους σχεδόν εξανεμιζόταν για την πληρωμή κάποιας αλλοδαπής νταντάς και νοικοκυράς, με μέτριες έως και υποτυπώδεις υπηρεσίες.

Κυρίως όμως , έχουμε γεμίσει τη ζωή μας με υλικά «αγαθά», άχρηστα ως επί το πλείστον, που θεωρητικά κάνουν τη ζωή μας πιο άνετη, πιο βολική, πιο διασκεδαστική... Στην πραγματικότητα όμως για να αποκτήσουμε όλη αυτή τη σαβούρα, έχουμε θυσιάσει το χρόνο μας και τις ανθρώπινες σχέσεις μας. Κι αυτές οι αξίες δεν αναπληρώνονται, γιατί είναι απλώς ανεκτίμητες..."

apneagr


Read more...

«Κόκκινη κάρτα» για τα ελλείμματα από την Κομισιόν, που ζητάει πέντε χρόνια λιτότητας


Καταπέλτη για την κυβέρνηση Καραμανλή αποτελούν οι συστάσεις της Κομισιόν προς την Αθήνα που θα δοθούν επισήμως σήμερα.

Μας ζητούν πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας (από το 2009 έως το 2013) ενώ επισημαίνουν ότι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν ευθύνεται η διεθνής κρίση αλλά η οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών.

Μα και πριν το 2005 το ίδιο μας είχαν πει λιτότητα μέχρι το 2009

Read more...

Πρόσθετα μέτρα από φέτος ζητεί η Ε.Ε. για την άρση της επιτήρησης

Δίνει προθεσμία έως το τέλος του 2010 στην Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ

Προθεσμία έως το τέλος του 2010, όπως αναμενόταν, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ, προειδοποιώντας ότι αυτό προϋποθέτει τη λήψη μέτρων εφέτος αλλά και του χρόνου. Τούτο, δε, ενώ παράγοντες της Επιτροπής εξηγούσαν χθες ότι τα έκτακτα μέτρα που εξαγγέλθηκαν προ ημερών δεν επαρκούν για την επίτευξη του στόχου και αναμφίβολα θα πρέπει να ληφθούν και άλλα.


Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου δεν απέκλεισε χθες -μιλώντας στη ΝΕΤ- το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, αποδεχόμενος ταυτόχρονα τη σύσταση της Κομισιόν για μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, εντός του 2010. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι αν και από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα και δεν συμπεριλαμβάνονται στη διαμόρφωση του φετινού ελλείμματος (περικοπές δαπανών, πάγωμα μισθών, έκτακτη εισφορά και ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών) προκύπτει δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 4 δισ. ευρώ ή 1,6% του ΑΕΠ, ο κ. Παπαθανασίου αφήνει αμετάβλητο τον στόχο για το έλλειμμα στο 3,7% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι το έλλειμμα του 2008 είναι τελικά πολύ υψηλότερο απ' όσο εκτιμούσαν και κινείται στα επίπεδα του 4%.


Ετσι, μετά και τις σκληρές συστάσεις της Κομισιόν, ανοίγει ο δρόμος για νέο πακέτο μέτρων. Σε αυτό, ο υπουργός απέκλεισε μόνο το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ.


Οπως επισημαίνεται στο κείμενο των συστάσεων της Επιτροπής, που θα ανακοινωθεί επισήμως αργά σήμερα, «ταυτόχρονα» με τον περιορισμό του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, θα πρέπει να επιτευχθεί ικανοποιητικός ρυθμός μείωσης του δημόσιου χρέους, ενώ τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι να μηδενιστεί το έλλειμμα.


Τούτο δε με τις Βρυξέλλες να τονίζουν ότι ειδικά σε αυτή την περίοδο μεγάλης αναταραχής και οικονομικής αβεβαιότητας οι αγορές απαιτούν ξεκάθαρο μήνυμα πως τα δημόσια οικονομικά της χώρας είναι υπό έλεγχο, καθώς διαφορετικά θα συνεχιστούν και θα επιδεινωθούν φαινόμενα όπως το διαβόητο «σπρεντ», η διαφορά του ελληνικού επιτοκίου δανεισμού από το γερμανικό. Τονίζουν δε στελέχη της Επιτροπής ότι είναι σφάλμα να αναμένουν οι κυβερνήσεις μηνύματα στήριξης των οικονομικών τους από την Ευρώπη, «οι ίδιες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».


Για το άμεσο πρόβλημα, αυτό του υπερβολικού ελλείμματος, η Επιτροπή παρέχει στην κυβέρνηση περιθώριο έξι μηνών, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2009, για να οριστικοποιήσει και να της κοινοποιήσει τα μέτρα που θα λάβει εφέτος, ενώ από την Αθήνα θα αναμένει και διεξοδική έκθεση προόδου στο τέλος του 2009 και του 2010 για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος μείωσης του ελλείμματος.


Η Επιτροπή τονίζει, επίσης, ότι τα μέτρα πρέπει να είναι μόνιμου χαρακτήρα.


Επίσης, επαναλαμβάνει τις διαρκείς παραινέσεις «μόνιμα μέτρα ελέγχου των πρωτογενών δαπανών», συμπεριλαμβανομένων των μισθών στο Δημόσιο αλλά στο ίδιο πνεύμα και την «επείγουσα» εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο σύνολο της οικονομίας, με απώτερο στόχο την «ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας» και την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων στο εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας.


Ακόμη, τα μέτρα που θα ληφθούν για τη μείωση του ελλείμματος θα πρέπει να «είναι διαρθρωμένα ούτως ώστε να βελτιώνουν την ποιότητα των δημόσιων οικονομικών στο πλαίσιο ολοκληρωμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων». Συναφώς, απαιτείται βελτίωση της επιτήρησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού καθώς και η εφαρμογή, «το συντομότερο» μεταρρυθμίσεων στο σύστημα είσπραξης των φόρων


Παράλληλα, ζητείται βελτίωση της ποιότητας των στατιστικών στοιχείων, μείωση και του υπέρογκου δημόσιου χρέους, ενώ εξαιτίας του διαρκούς φόβου για μελλοντική χρεοκοπία εξ αιτίας της γήρανσης του πληθυσμού, η Επιτροπή επαναλαμβάνει τη μόνιμη έκκλησή της για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα.



kathimerini.gr


Read more...

Η γερμανική εμπειρία ποινικοποίησης της κουκούλας

Την ώρα που η Ελλάδα συζητά την ποινικοποίηση της κουκούλας, η Γερμανία την εφαρμόζει επί 20 χρόνια. Η αποτίμηση της γερμανικής εμπειρίας: η απαγόρευση της κουκούλας είναι αναποτελεσματική και προβληματική η εφαρμογή της

Η Γερμανία είναι μία από τις λίγες χώρες που εφαρμόζουν το σχετικό μέτρο στην αυστηρότερη ίσως εκδοχή του. Ο Χέριμπερτ Πράντλ, νομικός, αρχισυντάκτης του τμήματος εσωτερικής πολιτικής της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι «η πράξη έδειξε ευθύς εξαρχής πως όταν επεμβαίνει η αστυνομία και προσπαθεί να συλλάβει κάποιους κουκουλοφόρους η υπόθεση κλιμακώνεται και πως από την άποψη της τακτικής της αστυνομίας είναι αντιπαραγωγικό».

Το άρθρο 17α του Νόμου περί συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στη Γερμανία αναθεωρήθηκε το 1989 απαγορεύοντας σε όσους συμμετέχουν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις και δημόσιες διαδηλώσεις «τη χρήση αντικειμένων που προορίζονται για την παρεμπόδιση της εξακρίβωσης της ταυτότητας» του διαδηλωτή. H αναθεώρηση έγινε από την τότε κεντρο-δεξιά κυβέρνηση Χέλμουτ Κολ με φόντο τις διαδηλώσεις των αντιπάλων της ατομικής ενέργειας στο Βάκερστντορφ της Βαυαρίας.


Βοηθάει την αστυνομία, όχι τη δικαιοσύνη

«Πολύ σύντομα ανέκυψαν περίεργες διαμάχες για τους όρους», λέει ο κ. Πραντλ. «Πότε κάποιος είναι κουκουλοφόρος; Όταν προστατεύομαι; Όταν φορώ ένα χοντρό άνορακ και ένα κράνος μηχανής για να προστατευτώ από τα γκλοπς των αστυνομικών; Όλα αυτά οδήγησαν πολύ γρήγορα στο να έχουμε βεβαίως έναν νόμο, αλλά η πρακτική δυνατότητα εφαρμογής του να είναι περίπου στο μηδέν.

Η νομική χρησιμότητα της απαγόρευσης αμφισβητήθηκε ήδη από τα δικαστήρια. Η νομολογία διόρθωσε ουσιαστικά στην πορεία την απαγόρευση, που σε μερικές περιπτώσεις είχε οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις με ορισμένους αστυνομικούς να θεωρούν κάποιους κουκουλοφόρους και να τους συλλαμβάνουν ενώ άλλοι στους ίδιους κουκουλοφόρους να δείχνουν ανοχή.

Περιττή η ειδική διάταξη

Στην επισήμανσή ότι η Ελλάδα προσανατολίζεται σε ένα ηπιότερο μοντέλο, με την κουκούλα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντικό στοιχείο σε τελεσθέν αδίκημα, ο Πραντλ θεωρεί εντελώς περιττή τη θέσπιση ειδικής διάταξης. Επέμβαση της αστυνομίας σε διαδήλωση 14 Φεβρ. 2009 στη Δρέσδη.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Επέμβαση της αστυνομίας σε διαδήλωση 14 Φεβρ. 2009 στη Δρέσδη. «Εάν πρόκειται να θεωρηθεί μόνο επιβαρυντικό στοιχείο, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται ειδική διάταξη. Πάντα ένας δικαστής μπορεί να το λάβει υπόψη. Σίγουρα και στην Ελλάδα για τα ποινικά αδικήματα δεν υπάρχουν φιξ ποινές. Για τα αδικήματα που διαπράττει ένας διαδηλωτής προβλέπεται η ανώτατη ποινή, φυλάκιση ενός ή δύο χρόνων, και η κατώτατη. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δικαστής όταν αναζητά την ενδεδειγμένη ποινή, μπορεί πάντα να συνυπολογίσει τις ειδικές συνθήκες, όπως η κουκούλα, ως επιβαρυντικό στοιχείο. Χρημάτισα δικαστής προτού γίνω δημοσιογράφος. Μπορώ σε κάθε περίπτωση να το συνυπολογίσω, δεν χρειάζομαι ειδική απαγόρευση.», λέει ο Πραντλ.

Δαμόκλειος σπάθη

Η γερμανική εμπειρία δείχνει ότι η ποινικοποίηση της κουκούλας είναι ένα ακόμα μέτρο στην κατεύθυνση της περιστολής βασικών δικαιωμάτων. «Διότι, εάν ποινικοποιήσω την κουκούλα, αν ανεβάσω τον πήχη της απαγόρευσης, τότε επικρέμεται τρόπον τινά μία δαμόκλειος σπάθη πάνω από ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Δεν μπορώ να λέω ‘ναι μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας, αλλά προσοχή εδώ έχω μια απαγόρευση, εκεί έχω μια άλλη απαγόρευση. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται οι πολίτες από την άσκηση ενός θεμελιώδους δικαιώματος», λέει ο Χέριμπερτ Πραντλ, όταν για παράδειγμα κάποιος σκέφτεται να πάει σε μια διαδήλωση για να μην τον «πάρει η μπάλα» όντας δίπλα σε κάποιο κουκουλοφόρο.


DEUTSCHE WELLE

Read more...

Ο Τύπος σήμερα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ευφάνταστα σενάρια" τα περί αποχώρησης του πρωθυπουργού. Ο Κώστας Καραμανλής είναι και θα είναι παρών και σε συνεχή δράση".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η Εκκλησία στηρίζει την πολιτεία στην οικονομική κρίση. Όπως διακήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό".

Η ΑΥΓΗ: "Ευέλικτη συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟ. Συμφωνούν στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων... "υπό όρους"! Ιδιωτικοποιούν μαζί την Ολυμπιακή και συγκυβερνούν στην ΠΟΣΔΕΠ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πλαστογράφος και απατεώνας ο Αλαφούζος".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Άρωμα εξουσίας αναδίδει το ΠΑΣΟΚ. Συγκρούσεις και ομαδοποιήσεις ταράσσουν τη ΝΔ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στα "στενά" των Βρυξελλών. Αυστηρές εντολές και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στην Ελλάδα από την Κομισιόν".

ΕΘΝΟΣ: "Σύνταξη στα 65 για τις γυναίκες. Μήνυμα Παπαθανασίου για συμμόρφωση με το Ευρωδικαστήριο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πολέμησαν ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι Έλληνες για να φθάσουμε σήμερα από τους "κλέφτες" της Επανάστασης στους κλέφτες της λαθρομετανάστευσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Άναψε φωτιές στη ΝΔ η "απόδραση" Καραμανλή. Θύελλα μετά το "κουράστηκα" του Πρωθυπουργού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελαστικό ωράριο με "συμφωνίες κυρίων". Συνέντευξη του υπ. Οικονομίας στον ΕΤ για τα μέτρα κατά της κρίσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Υπερκόπωση χτύπησε τη ΝΔ. Άνω - κάτω η Ρηγίλλης και οι ερμηνείες δίνουν και παίρνουν".

ΕΣΤΙΑ: "Υπεγράφη η πώλησις της Ολυμπιακής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αποτοξίνωση" αμερικανικών τραπεζών με 1 τρισ. δολάρια. Φρενήρης άνοδος αξιών στη Γουόλ Στριτ, έκλεισε με κέρδη 6,84% ο Dow Jones".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανοχή για 6 μήνες. Διορία έως τις 24 Οκτωβρίου για νέα μέτρα από την Κομισιόν. Διετής προθεσμία στην Ελλάδα για να μειώσει τα ελλείμματα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τιμωρία 5 χρόνια με σκληρή λιτότητα. Βρυξέλλες: Φταίει η πολιτική σας, όχι η κρίση".

Η ΝΙΚΗ: "Καταιγίδα απολύσεων. Μέσα στο Μάρτιο 5.000 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να γίνουν κάστρα αντίστασης τα εργοστάσια και οι τόποι δουλειάς. Συνέχεια στα αντεργατικά μέτρα από κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση".

Η ΧΩΡΑ: "Πολύ νέος για σύνταξη. Ευφάνταστα σενάρια που θέλουν τον Καραμανλή να αποχωρεί".

City Press: "Σενάρια "κόπωσης" Καραμανλή".

Metro: "Ζητούν απάντηση Καραμανλή. Να πάρει θέση στα σενάρια περί αποχώρησής του, ζητούν από τον πρωθυπουργό στελέχη της ΝΔ".

Metropolis: "Νέα Ολυμπιακή με κινητήρα... MIG".

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP