Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Έργα του Παυλίδη που έμειναν στα λόγια και στα χαρτιά

ΑΠΟ ΤΟ BLOG Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Μαθρακίου

Η αναγκαιότητα για δυο έργα στο μικρό Μαθράκι ήταν και είναι σημαντική.
Το ένα είναι η κατασκευή του κεντρικού παραλιακού δρόμου, ο οποίος συνδέει το κεντρικό λιμάνι με το άλλο άκρο του Μαθρακίου και το δεύτερο μια μονάδα αφαλάτωσης.
Τον Αύγουστο του 2007 ο τότε Υπουργός ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αριστοτέλης Παυλίδης στέλνει έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας μας στο οποίο αναφέρει ότι «όσον αφορά την Κοινότητα σας τα έργα που επιλέχτηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το Γ’ ΚΠΣ είναι»
1. Ο παραλιακός δρόμος Λιμάνι – Αρβανίτικο κόστους € 1.000.000 και
2. Προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης κόστους € 129.950.
Έκτοτε φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!
Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες και παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και αρμοδίους φορείς και το αποτέλεσμα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τίποτα. Κατά τα κοινώς λεγόμενα μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Στην ανάρτηση μας αυτή δημοσιεύουμε το υπόμνημα που στείλαμε στις 27/03/09 στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και με κοινοποιήσεις στον Υπουργό & Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, στους Βουλευτές της Κέρκυρας και σε όλα τα ΜΜΕ του Νομού Κερκύρας.
Περιμένουμε να ευαρεστηθεί κάποιος από όλους αυτούς και να τύχουμε κάποιας απάντησης.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Μαθράκι 27-03-09

Από "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ"

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Κύριο Σ. Βόσδου
Γενικό Γραμματέα
Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


ΘΕΜΑ: Μονάδα αφαλάτωσης – Κεντρικός παραλιακός δρόμος.

Σχετικά με την απάντηση σας από 29-07-2008 με αριθμό πρωτοκόλλου Γ.Γ. 15604/15596, σε υπόμνημα μας με ημ/νία 07-07-08, έχουμε να αναφέρομαι τα πιο κάτω:
Στις 22-08-2007 ο τότε Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Αριστοτέλης Παυλίδης απέστειλε επιστολή προς την Κοινότητα του νησιού μας στην οποία και αναφέρει ότι έχουν επιλεγεί 2 έργα στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για το νησί μας.
Το ένα αφορούσε μια μονάδα αφαλάτωσης και το δεύτερο την κατασκευή του κεντρικού παραλιακού μας δρόμου.
Δύο χρόνια μετά, ο Πρόεδρος της Κοινότητας του νησιού, μας ενημερώνει ότι ουδεμία κρατική υπηρεσία γνωρίζει για την πορεία των έργων αυτών.
Εμείς οι κάτοικοι θεωρούμε ότι όλοι μας εμπαίζουν και μας αγνοούν. Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δηλώνει πλήρη άγνοια, το ίδιο και οι τεχνικές υπηρεσίες σας, οι απαντήσεις είναι αίολες και παρελκυστικές.
Οι δικαστικές εμπλοκές του διαγωνισμού όπως μας αναφέρατε στην απαντητική επιστολή σας 29-07-08, γνωρίζουμε ότι έχουν προ πολλού διευθετηθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι ήδη έχουν ενταχτεί σε διάφορα προγράμματα, αφαλατώσεις σε μικρά νησιά του Αιγαίου καθώς πρόσφατα από το ΠΕΧΩΔΕ και στους Παξούς.
Εν τέλει διερωτώμεθα το Μαθράκι ανήκει σε άλλη Ελλάδα !!!
Μήπως πρέπει να απευθυνθούμε στις αρχές της Ιταλίας η της Αλβανίας !!!
Η πρέπει να αυξηθεί ο πληθυσμός του νησιού ούτος ώστε να έχει εκλογική βαρύτητα !!!
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αναγκαιότητα της κατασκευής του παραλιακού μας δρόμου είναι εκ των ουκ άνευ. Τον χειμώνα καθίσταται αδιάβατος από τις κατακρημνίσεις και τις λάσπες, το δε καλοκαίρι οι τουρίστες και οι κάτοικοι του νησιού αγανακτούν και αδυνατούν να περπατήσουν σε αυτό τον δρόμο λες και διασχίζουν την έρημο της Σαχάρας.
Τους καλοκαιρινούς μήνες αντιμετωπίζουμε πρόβλημα λειψυδρίας, το λιγοστό νερό το αποταμιεύουμε το χειμώνα από τις υδρορροές των σπιτιών σε μικρά πηγάδια η βυτία.
Βλέπετε εμείς δεν είμαστε τράπεζες να πριμοδοτούμεθα με 28 δις για να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Επισυνάπτουμε επιστολή του κυρίου Παυλίδη για ενημέρωση σας, του οποίου την Υπουργική υπογραφή ελπίζουμε να τηρήσει η Ελληνική Κυβέρνηση και ευελπιστούμε να τύχουμε σύντομα τις απάντησης σας.


Με εκτίμηση,
Για την Διοικούσα Επιτροπή
Αλέξανδρος Κατιφέογλου


Κοινοποίηση:
Γραφείο Υπουργού ΥΕΝΑΝΠ κ. Αναστάση Παπαληγούρα
Γραφείο Υφυπουργού ΥΕΝΑΝΠ κ. Πάνου Καμμένου
Γραφείο Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια
Βουλευτές Νομού Κέρκυρας
Κυρία Α. Γκερέκου
Κύριο Μ. Χαραλάμπους
ΜΜΕ Νομού Κέρκυρας

Read more...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Στους διαδρόμους οι φάκελοι των ασθενών!!!

ΑΠΟ ΤΟ BLOG "ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ"

Εργαζόμενοι και φάκελοι……
Αυτό συμβαίνει μπροστά από το γραφείο Νοσηλίων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Όπου σε όλον τον διάδρομο υπάρχουν φάκελοι πολιτών που νοσηλευτήκαν στο Νοσοκομείο. Είναι φάκελοι που περιέχουν προσωπικά δεδομένα ασθενών, όπου ο καθένας μπορεί να δει ή και να πάρει , αφού είναι εκτεθειμένοι στους διάδρομους και μάλιστα μετά τις 14:30 που οι υπάλληλοι φεύγουν και δεν υπάρχει καμία ασφάλεια.

Εργαζόμενοι και σκουλήκια……

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σ αυτό το τμήμα εργάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίες, που εκτός από την εργασία τους, έχουν να κάνουν και με τα σκουλήκια που υπάρχουν κατά εκατοντάδες μέσα στους φακέλους.

Αλήθεια η Διοίκηση του Νοσοκομείου τι κάνει;


Κάνει αυτό που κάνει και ο Υπουργός τους;και ο Πρωθυπουργός τους;

Ε ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Read more...

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ "ΑΡΓΩ" 05/04/2009


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ "ΑΡΓΩ"

"
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΑΤΙΡΙΚΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Read more...

Ασχημο παιγνίδι στους πυρόπληκτους άνεργους του ΟΑΕΔ της Ζαχάρως.

ΑΠΟ ΤΟ BLOG DCORFU

Στην Ζαχάρω Ηλείας παίζεται ένα άσχημο παιγνίδι στους πυρόπληκτους άνεργους του ΟΑΕΔ που προσπαθούν να επιβιώσουν από το ταπεινό επίδομα ανεργίας.
Τι συμβαίνει ,για να καταλάβετε:
Όταν κρίθηκαν από τον ΟΑΕΔ ότι είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας,ο οργανισμός τους έδωσε ισόποσες επιταγές οι οποίες ως ημερομηνία πληρωμής έχουν την 21 κάθε μήνα και ως τόπο πληρωμής το κατάστημα της ΕΤΕ που λειτουργεί στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ.
Το ΙΚΑ όμως αυθαίρετα δεν τους πληρώνει τις 21 του μήνα,που αναφέρει η επιταγή του ΟΑΕΔ αλλά με δική του εσωτερική διαταγή έχει ορίσει ως ημερομηνίες πληρωμής τις 3 και τις 17 κάθε μήνα.Επομένως τον επόμενο μήνα.
Έτσι ενώ οι επιταγή του Μαρτίου έγραφε ως ημερομηνία πληρωμής τις 21 Μαΐου 2009,οι άνεργοι έπρεπε να περιμένουν να πληρωθούν τις 3 Απριλίου του 2009.
Το τραγελαφικό όμως της περίπτωσης είναι ότι πάνε σήμερα 3 Απριλίου να πληρωθούν την επιταγή που έληγε τις 21 Μαρτίου και η απάντηση από το ΙΚΑ ήταν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν σήμερα γιατί τα λεφτά έχουν "κιώσει", κατά την τοπική διάλεκτο, (έχουν τελειώσει.)
Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι οι υπεύθυνοι και του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ αλλά προπάντων της Κυβέρνησης,ότι πρέπει να ¨κιώσει" επιτέλους και ο εμπαιγμός που κάνουν ασύστολα στους άνεργους,που περιμένουν με αγωνία αυτό το μικρό επίδομα για να ζήσουν τις οικογένειες τους και να στείλουν μερικά χρήματα στα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επειδή το θέμα είναι σημαντικό και για να μπορέσουν επιτέλους όλοι οι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιούν και πάνω από όλους η κυβέρνηση,ώστε να καταλάβει ότι το βοήθημα των επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ είναι πολύ σημαντικότερο από το βοήθημα των 28 δισ ευρώ που έδωσε στους "κολλητούς" της τραπεζίτες,δημοσίευσα αυτή την ανάρτηση.Εξάλλου οι τραπεζίτες δεν ζήτησαν κανένα βοήθημα.Αντίθετα η κυβέρνηση τους εκλιπαρούσε να το λάβουν.
Οι πυρόπληκτοι άνεργοι του ΟΑΕΔ εκλιπαρούν να λάβουν το βοήθημα και η αναλγησία των υπηρεσιών της κυβέρνησης τους το στερεί αδιάκριτα,με την στυγνή άρνηση της και με τις ηλίθιες "δικαιολογίες" που προβάλει.
Όπως έκανε και με το βοήθημα των πυρόπληκτων των 3000 ευρώ.
Τους το παρείχε απλόχερα τις πρώτες ημέρες,ενόψει εκλογών,και τους ξαναζήτησε εκ των υστέρων,όταν η κυβέρνηση "έκανε την δουλειά της".

DCORFU

Read more...

Ηγέτης των Πακιστανών ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο μεταναστών του Μπίνγκχαμπτον, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Ένας άνδρας ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι είναι ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, ισχυρίσθηκε σήμερα στους δημοσιογράφους πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση που εκτελέσθηκε χθες, προφανώς από δράστη βιετναμέζικης καταγωγής, σε κέντρο αρωγής μεταναστών στα βόρεια της Νέας Υόρκης.

«Αυτό που συνέβη χθες στην Αμερική πραγματοποιήθηκε από ένα μέλος μας», τόνισε ο συνομιλητής τους σε δημοσιογράφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος άκουσε το μαγνητοφωνημένο μήνυμα, αναγνώρισε τη φωνή του Μεχσούντ.

«Δύο από τους άνδρες μου, ο ένας εξ αυτών Πακιστανός, ο δε άλλος ξένος, πραγματοποίησαν την επίθεση αυτή», υποστήριξε ο ομιλητής, ο οποίος τόνισε πως ο δεύτερος δράστης κατόρθωσε να διαφύγει.

«Διαμηνύστε στις ΗΠΑ πως λίαν συντόμως πρόκειται να πραγματοποιήσουμε επίθεση αυτοκτονίας κατά του Λευκού Οίκου και της Ουάσιγκτον», προειδοποίησε επίσης.

Εντούτοις, οι Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι προσανατολίζονται περισσότερο προς την υπόθεση του 'παραφρονημένου' δολοφόνου, μιλούν για έναν δράστη βιετναμέζικης καταγωγής.

Αλλά κι οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών ασφαλείας στο Πακιστάν ισχυρίζονται πως η ανάληψη της ευθύνης από τον Μεχσούντ δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη. Όπως επεσήμαναν, ο ομιλών στο τηλέφωνο δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για τις συνθήκες της επίθεσης, ούτε για την ταυτότητα του αυτουργού της, όμως συνηθίζεται.

«Πιστεύουμε πως ο Μεχσούντ δεν έχει την ικανότητα για τέτοια πλήγματα στις ΗΠΑ», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

kathimerini.gr

Read more...

Την Κυριακή η παρουσίαση του έργου του νέου δικαστηρίου

Η παρουσίαση του έργου ολοκλήρωσης του νέου δικαστικού μεγάρου θα γίνει την Κυριακή στις 11.30 το πρωί στο χώρο ανέγερσης του κτιρίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια. Συγκεκριμένα, τεχνικοί της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική» θα παρουσιάσουν τα τεχνικά στοιχεία του έργου καθώς και τη μακέτα του νέου δικαστηρίου.

ΕΡΤ

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP