Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Αμερικανική αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη

Έξι ηγέτες της Αλ Κάιντα της αραβικής χερσονήσου, μεταξύ αυτών και ο στρατιωτικός διοικητής της, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη, την ώρα που ένας Υεμενίτης ισλαμιστής ηγέτης καλεί σε τζιχάντ
Έξι ηγέτες της πτέρυγας της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, μεταξύ αυτών και ο στρατιωτικός διοικητής της Κάσεμ αλ Ρίμι, σκοτώθηκαν σήμερα σε μία αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε από τον στρατό της Υεμένης στη βόρεια Υεμένη, ανακοίνωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας.
«Έξι ηγέτες της Αλ Κάιντα, μεταξύ αυτών και ο στρατιωτικός διοικητής του δικτύου Κασέμ αλ Ρίμι σκοτώθηκαν σήμερα», δήλωσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Δύο κατάφεραν να δραπετεύσουν», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι «το κυνήγι των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα θα συνεχιστεί» και ότι «η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για να εξαλείψει την τρομοκρατία στο έδαφος της Υεμένης».
Νωρίτερα σήμερα ένας Υεμενίτης ισλαμιστής ηγέτης με μεγάλη επιρροή, ο σεΐχης Αμπντελματζίντ Ζεντάνι, που σύμφωνα με την Ουάσινγκτον φέρεται να υποστηρίζει την τρομοκρατία, έκανε έκκληση για τζιχάντ (ιερό πόλεμο) για την υπεράσπιση της Υεμένης σε περίπτωση που της επιτεθούν ή την καταλάβουν, σε κήρυγμά του σε ένα τζαμί της Σαναά.
«Από τη στιγμή που ο εχθρός αυτοπροσκαλείται στην χώρα μας και έρχεται να μας καταλάβει, η θρησκεία μας επιβάλλει τζιχάντ», δήλωσε ο Ζεντάνι εξηγώντας μία φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) που εξέδωσαν χθες οι ουλεμάδες της Υεμένης.
«Είναι ένα θρησκευτικό καθήκον που υπαγορεύει ο Αλάχ», δήλωσε προσθέτοντας σε αυστηρό τόνο ότι «αυτή τη διαταγή του Αλάχ κανείς δεν μπορεί να την ακυρώσει (...) ούτε βασιλιάς, ούτε πρόεδρος (...) ούτε ένας ουλεμάς».
«Αρνούμαστε την ανάμειξη οποιουδήποτε στα ζητήματα της Υεμένης», υπογράμμισε ο Ζεντάνι λέγοντας, απευθυνόμενους στους άπιστους, ότι «το δικαίωμα της αυτοάμυνας είναι καθήκον».




Νόμπελ ειρήνης ..............

Read more...

Τη διαγραφή του χρέους της Αϊτής ζητά το Παρίσι


Η Γαλλία ζητεί την διαγραφή του χρέους της Αϊτής στο Κλαμπ του Παρισιού, το οποίο απαρτίζεται από τους κύριους πιστωτές, μετά τον σεισμό που κατέστρεψε τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ζήτησα από το Κλαμπ του Παρισιού να ολοκληρώσουμε τη διαγραφή του χρέους της Αϊτής απέναντι στο κλαμπ του Παρισιού», είπε.

Η Κριστίν Λαγκάρντ διευκρίνισε επίσης ότι το Παρίσι έχει ήδη μονομερώς διαγράψει το χρέος των 54 εκατομμυρίων ευρώ, αμέσως μετά το σεισμό.

Η Γαλλίδα υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει έλθει σε επαφή με τις αρχές της Βενεζουέλας και της Ταϊβάν, δύο σημαντικούς πιστωτές της Αϊτής που δεν συμμετέχουν στο Κλαμπ του Παρισιού, για τη διαγραφή του χρέους.


Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP