Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Αυτοδυναμία Έρογλου στα κατεχόμενα

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων στις «βουλευτικές εκλογές» που έγιναν την Κυριακή στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το ακροδεξιό κόμμα Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερογλου εξασφάλισε την πρώτη θέση με ποσοστό 44,16% και αυτοδυναμία με 26 έδρες στη «βουλή».

Το Ρεμπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του «πρωθυπουργού» Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, (από το οποίο προέρχεται και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ) ήρθε δεύτερο με 29,34% και πήρε 16 έδρες. Τρίτο αναδείχθηκε το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντεκτάς με ποσοστό 10,6% και με πέντε έδρες, τέταρτο το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας του Μεχμέτ Τσακιτζί με 6,86% και δύο έδρες και πέμπτο το Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης του Τουργκάι Αβτζι με ποσοστό στο 6.24% και μία έδρα.

Μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι η συνέχιση των απευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του κυπριακού αποτελεί σημαντική πολιτική για το κόμμα του και θα προσφέρει την υποστήριξή του στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Από την πλευρά του, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να επηρεάσει την διαδικασία των συνομιλιών.

naftemporiki.gr

Read more...

Απόδραση κρατουμένων από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Απέδρασαν χθες το βράδυ από κρατητήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί κρατούμενοι 30 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών υπηκόων.

Ο πρώτος μάλιστα είχε ήδη καταδικαστεί στις 18 Απριλίου σε ποινή φυλάκισης 31 μηνών και αναμενόταν η μεταγωγή του στο Τμήμα αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ενώ ο δεύτερος επρόκειτο να δικαστεί αύριο Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραπετών, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου Εισαγγελέα ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα. Παράλληλα διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


naftemporiki.gr

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP