Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Αναστέλλεται η κυκλοφορία του φαρμάκου Raptiva

Αναστέλλεται από σήμερα η κυκλοφορία στην ελληνική αγορά του φαρμάκου Raptiva κατά της ψωρίασης, μετά από σχετική σύσταση της ευρωπαϊκής αρχής για τον έλεγχο των φαρμάκων.
«Οι κίνδυνοι από το Raptiva ξεπερνούν εφεξής τις θετικές δράσεις του» στους ασθενείς, αναφέρει η ευρωπαϊκή υπηρεσία φαρμάκων (EMEA), η οποία απέστειλε τη σχετική της γνωμοδότηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έκδοση μιας νομικά δεσμευτικής απόφασης. «Τρία επαληθευμένα κρούσματα πολυεστιακής προοδευτικής λευκοεγκεφαλοπάθειας (σοβαρής λοίμωξης του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος) εντοπίστηκαν σε ασθενείς που λάμβαναν το Raptiva» και δύο από αυτούς πέθαναν, επισήμανε η ΕΜΕΑ.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως η αναστολή της άδειας κυκλοφορίας αποτελεί προσωρινό μέτρο, κατά τη χρονική διάρκεια του οποίου το φαρμακευτικό προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, ενώ η ανάκλησή της αναστολής εξαρτάται από τη δυνατότητα του κατόχου της άδειας κυκλοφορίας να καταδείξει ένα θετικό ισοζύγιο οφέλους-κινδύνου για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών.
Προσθέτει ακόμη πως οι συνταγογραφούντες ιατροί δεν θα πρέπει να εκδώσουν νέες συνταγές για Raptiva και θα πρέπει να επανεξετάσουν την αγωγή των ασθενών που κατά την τρέχουσα περίοδο λαμβάνουν το φάρμακο προκειμένου να καθορίσουν τις πιο κατάλληλες εναλλακτικές θεραπείες. Θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι ασθενείς που τους είχε χορηγηθεί Raptiva παρακολουθούνται στενά για νευρολογικά συμπτώματα και συμπτώματα λοίμωξης. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ασθενείς που επί του παρόντος λαμβάνουν Raptiva δε θα πρέπει να διακόψουν την αγωγή απότομα, αλλά θα πρέπει να επισκεφθούν τον ιατρό τους, για να συζητήσουν την πιο ενδεδειγμένη θεραπεία αντικατάστασης.
Το Raptiva είναι φάρμακο κατά της χρονίας και σοβαρής ψωρίασης και έλαβε έγκριση για την κυκλοφορία του στην ΕΕ το 2004 και στις ΗΠΑ το 2003.

naftemporiki.gr

Read more...

Αποκλεισμένη η είσοδος εξωτερικού στο λιμάνι τις Ηγουμενίτσας

Σε αποκλεισμό της εισόδου του λιμένος εξωτερικού της Ηγουμενίτσας για τα εξερχόμενα φορτηγά αυτοκίνητα έχουν προχωρήσει από σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες των φορτηγών διεθνών μεταφορών. Η κινητοποίηση εντάσσεται σε πανελλαδική απόφαση του κλάδου, που ζητά αυστηρότερους ελέγχους σε φορτηγά με ξένες πινακίδες που εκτελούν μεταφορικό έργο χωρίς άδεια αλλά και προστασία από τους αλλοδαπούς που χρησιμοποιούν τα φορτηγά για την παράνομη μετακίνησή τους μεταξύ των συνόρων. Ας σημειωθεί ότι η διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων αλλά και των φορτηγών στα δρομολόγια εσωτερικού, διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Read more...

Το Όρος Μελά της Βικτώριας καταστράφηκε από τη φωτιά

Η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Βικτώρια και άφησε τουλάχιστον 208 νεκρούς και έκαψε πολλές εκατοντάδες σπίτια αφήνοντας πάνω από επτά χιλιάδες άστεγους, περιουσίες και χιλιάδες ζώα, κατέστρεψε και το όρος Μελά του Ποντιακού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αυστραλίας.
«Το Όρος Μελά της Βικτώριας καταστράφηκε από τη φωτιά» είπε ο πρόεδρος του Ποντιακού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» κ. Ονούφριος Γοροζίδης.
Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες φύτεψαν τα δικά τους ελαιόδεντρα εκεί σε μαζικές δενδροφυτεύσεις που οργανώθηκαν εκεί τα τελευταία χρόνια. Συνολικά φυτεύτηκαν πάνω από 2.500 ελαιόδεντρα και χιλιάδες άλλα δέντρα.

Read more...

Επίδομα θέρμανσης

Από την Παρασκευή θα αρχίσει να καταβάλλεται μαζί με τη σύνταξη του Μαρτίου το επίδομα θέρμανσης στους συνταξιούχους του ΙΚΑ που δικαιούνται ΕΚΑΣ. Με τη σύνταξη Μαρτίου θα παραλάβουν το επίδομα και οι δικαιούχοι του ΟΓΑ.

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP