Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Έως το τέλος Ιουλίου περιορίζεται η κατάργηση του τέλους μεταβίβασης για ΙΧ

Περιορίζει το υπουργείο Οικονομικών το διάστημα που είχε ανακοινώσει για την κατάργηση του τέλους μεταβίβασης για τα ΙΧ μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των νομαρχιών, οι οποίες έχαναν τα έσοδα που εισέπρατταν από τον συγκεκριμένο φόρο.

Έτσι, παρότι το μέτρο που είχε στόχο να τονωθεί η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου επρόκειτο να εφαρμοστεί έως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου ενημέρωσε την Τρίτη τους εκπροσώπους των νομαρχών ότι η κατάργηση του φόρου θα ισχύσει τελικά μόνο για τέσσερις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Ιουλίου.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, οι νομάρχες αποφάσισαν αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων. Εντούτοις, η οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των εμπόρων μεταχειρισμένων ΙΧ.

ΤΑ ΝΕΑ online

Read more...

35 χρόνια Playmobil

«Μεγάλωσα με την Playmobil. Ήταν τα πρώτα μου παιχνίδια και τα κράτησα για πολύ καιρό. Παλιότερα οι φιγούρες ήταν πιο απλές. Τα χρώματα ήταν πιο απλά. Πράσινα, μπλε, κόκκινα, κίτρινα. Από έναν αστυνόμο μπορούσαμε να φτιάξουμε έναν Ινδιάνο και από κάθε Ινδιάνο κάτι άλλο», λέει ένας Γερμανός ενήλικας σήμερα που εξακολουθεί να αγαπά τις μικροσκοπικές φιγούρες.

Εφευρέτης τους ήταν ο Χανς Μπε, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία 79 ετών.

Ο μηχανισμός των παιχνιδιών σήμερα είναι φυσικά πιο πολύπλοκος και πιο λεπτομερής, όταν κουνάνε τα χέρια ή τα πόδια. Εκτός αυτού σήμερα έχουν και στολές. Μπορεί να ντύνονται σκιέρ ή και νύφες. Οι ομάδες που απευθύνεται η εταιρεία είναι παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών. Πολλοί όμως από αυτούς που μεγάλωσαν και σήμερα είναι ενήλικες δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τις μικρές φιγούρες.


Η ιδέα των Playmobil δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη. Η εταιρεία παιχνιδιών Geobra Brandstätter περιέπεσε σε μεγάλη οικονομική κρίση τη δεκαετία των '70 εξαιτίας της πετρελαϊκής κρίσης. Το πετρέλαιο είχε γίνει πολύ ακριβό και η κατασκευή μεγάλων πλαστικών παιχνιδιών είχε γίνει πανάκριβη. Έτσι δημιουργήθηκαν οι μικρές πλαστικές φιγούρες που κόστιζαν λιγότερο. Ο τότε διευθυντής Όσβαλντ Μπάγιερ θυμάται: «Οι μικρές φιγούρες ήταν τόσο συμπαθητικές και τα παιδιά γρήγορα ήθελαν να κάνουν συλλογές. Το 1974 είχαμε μόλις 19 φιγούρες να παρουσιάσουμε. Μπορούσαν όμως να φτιάξουν έναν κόσμο. Το πάθος της συλλογής των μικρών παιχνιδιών μεγάλωνε κι έτσι καταφέραμε να φτιάξουμε την Playmobil αυτό που είναι σήμερα»Πάνω από 2 δις ανθρωπάκια της Playmobil έχουν πουληθείΕπιτέλους τα παιδιά είχαν έναν τρόπο να μιμηθούν και να φτιάξουν με λεπτομέρειες τον κόσμο των μεγάλων. Οι φιγούρες κινούνταν, περπατούσαν, κάθονταν στο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά κανείς δεν φανταζόταν τότε την επιτυχία. 35 χρόνια αργότερα έχουν πουληθεί πάνω από 2 δις φιγούρες.


Τα παιδιά δηλώνουν ευχαριστημένα και γράφουν στην εταιρεία τί θα ήθελαν ακόμα να έχουν. Στο τμήμα σχεδιασμού εξετάζουν τις προτάσεις τους και αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Για την διευθύντρια Αντρέα Σάουερ υπάρχουν όμως σαφείς περιορισμοί, πράγματα που δεν επιτρέπονται: «Έχουμε πολλές φιγούρες που είναι σημαντικές για τα παιδιά, όμως φιγούρες που έχουν να κάνουν με τη βία ή με τις διακρίσεις εναντίον μειονοτήτων δεν έχουμε. Δεν θέλουμε πολεμικά σενάρια.»


Για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν τανκς. Υπάρχουν όμως καουμπόηδες και πειρατές. Το παιχνίδι ‘το καλό εναντίον του κακού’ επιτρέπεται, αλλά η χαμογελαστή φατσούλα της φιγούρας είναι αλήθεια δεν αφήνει και μεγάλα περιθώρια για επιθετικότητα.DEUTSCHE WELLE

Read more...

Προληπτική σφαγή 250.000 χοίρων στην Αίγυπτο

Η αιγυπτιακή κάτω βουλή ζήτησε την «άμεση» σφαγή 250.000 χοίρων στη χώρα, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την γρίπη των χοίρων, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

«Η βουλή προέτρεψε την κυβέρνηση να δώσει εντολή για τον άμεση σφαγή των χοίρων στο πλαίσιο των μέτρων για να αποτραπεί η διάδοση της γρίπης των χοίρων», μεταδίδει το πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Στην Αίγυπτο η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και λόγω της θρησκείας τους δεν καταναλώνουν χοιρινό κρέας. Οι χριστιανοί αποτελούν περίπου το 6 έως 10% του πληθυσμού.

Ο Σαμπέρ Αμπντέλ Αζίλ Γκαλάλ, αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας της Αιγύπτου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι αρχές ήδη από το 2006, όταν ξέσπασε η επιδημία της γρίπης των πτηνών, είχαν καλέσει τους αγρότες να εκτρέφουν σε διαφορετικούς χώρους τους χοίρους από τα πουλερικά.

Στη Συρία εξάλλου, οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, απαγορεύοντας την εισαγωγή προϊόντων φρέσκου κρέατος και ζωντανών ζώων. Επιπλέον λαμβάνονται μέτρα υγιεινής στους χώρους όπου εκτρέφονται ζώα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

kathimerini.gr

Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΜΠΕΖΑ στην ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παρουσία του στην Κέρκυρα και ο λόγος του δεν αντέχει καμίας σοβαρής κριτικής.Σε τι να κάνουμε κριτική;Μίλησε για τα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται στον τόπο του, την Θεσπρωτία (οδικός άξονας Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Αλβανία).Ισχυρίστηκε ο κ. Μπέζας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι ο στυλοβάτης της αποκέντρωσης.

Ο ίδιος όμως, ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, έβαλε χέρι στα έσοδα των Δήμων (αφαίρεση του τέλους παρεπιδημούντων) και στα έσοδα των Νομαρχιών (αρπαγή των τελών ταξινόμησης) ακρωτηριάζοντας συνολικά την δράση της Αυτοδιοίκησης.Η κυβέρνηση αφαιρεί παράνομα χρήματα από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας για να τα ρίξει στην αγορά. Χρήματα από καθαρές αποταμιεύσεις των εργαζόμενων, χωρίς καμία ενίσχυση ή συμμετοχή του κράτους, αλλά υπό κρατική διοίκηση!Ποιος να πιστέψει την ειλικρίνεια του δημόσιου λόγου του κ. υφυπουργού όταν υποστηρίζει ότι τα αποθέματα των Ασφαλιστικών Ταμείων βρέθηκαν μείον αλλά παραλείπει να αναφερθεί στη λεηλασία των Ταμείων από τα δομημένα ομόλογα.Όταν είναι ο ίδιος και το δηλώνει, ευχαριστημένος από την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, θεωρούμε ότι την απάντηση πρέπει να την δώσει ο Λαός.Προσπάθησε να κάνει ένεση αισιοδοξίας στα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά ούτε αυτούς έπεισε.Στην σκιά ήρθε, στη σιωπή έφυγε.

Κέρκυρα 28-4-2009ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Read more...

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας : Φόβοι για πανδημία

Να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο πανδημίας της γρίπης των χοίρων παροτρύνει τις χώρες όλου του κόσμου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρά το ότι επισημαίνει πως δεν είναι σίγουρο πως θα υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του οργανισμού. Ανέφερε ακόμη πως ο ΠΟΥ εστιάζει περισσότερο στις ανάγκες των αναπτυσσόμενων χωρών προκειμένου να καταπολεμήσουν την εκδήλωση της γρίπης, καθώς όπως σημείωσε συνήθως πλήττονται πολύ περισσότερο από τις άλλες χώρες.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη αυξήθηκε στους 79 σε όλο τον κόσμο, εκτός του Μεξικού. Επισήμανε ακόμη πως οι δύο Βρετανοί και οι τρεις Νεοζηλανδοί που έχουν εκδηλώσει τη γρίπη είχαν ταξιδέψει στο Μεξικό. Πάντως, οι αρχές του Περούν ανακοίνωσαν πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε πέντε άτομα με συμπτώματα που παρέπεμπαν στη γρίπη είναι αρνητικά.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr και η καθηγήτρια ιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου Ουέντι Μπάρκλεϊ εκτίμησε πως η πιθανότητα πανδημίας είναι μεγάλη. Ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστική ως προς τη σοβαρότητα του ιού, διευκρινίζοντας ότι, από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, προκύπτει ότι μοιάζει πολύ με την κοινή γρίπη, αν και η αιτία του μεγάλου αριθμού θανάτων στο Μεξικό δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Τόνισε επίσης ότι είναι απολύτως ασφαλές να τρώμε χοιρινό.

naftemporiki.gr

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP