Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Πάνω από 60 λεπτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Κέρκυρας με πετρέλαιο θέρμανσης η διάθεση του οποίου αρχίζει σήμερα.
Σύμφωνα με το μέλος του συλλόγου βενζινοπωλών Κέρκυρας Αντώνη Σάκο η τιμή του πετρελαίου Κέρκυρας θα ξεπερνάει τα 60 λεπτά το λίτρο, τη στιγμή που – σύμφωνα με τον πρόεδρο των μεταπωλητών - η τιμή πώλησή του υπολογίζεται πανελλαδικά στα 52 με 55 λεπτά ανά λίτρο

ΕΡΤ


Read more...

Κινεζικό δημοσίευμα για την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά

Στις πιθανές συνέπειες της συνεχιζόμενης απεργίας των λιμενεργατών του Πειραιά για την κερδοφορία της COSCO Pacific αναφέρεται σύντομο δημοσίευμα της εφημερίδας «South China Morning Post», στο οποίο επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών, το λιμάνι του Πειραιά δεν θα αποφέρει καθόλου κέρδη στην εταιρεία τον επόμενο χρόνο.

Το δημοσίευμα της «South China Morning Post» ολοκληρώνεται με σύντομη αναφορά στη σύμβαση παραχώρησης τμήματος του Λιμένος Πειραιώς στην COSCO για τα επόμενα 35 χρόνια.

kathimerini.gr

Read more...

ΕΒΕΠ: Οι απεργίες στο λιμάνι έχουν παραλύσει την αγορά

Αδιαπραγμάτευτες τακτικές και ανυποχώρητες στάσεις» καταδικάζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, ζητώντας να ανοίξει το λιμάνι του Πειραιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά από τους απεργούς «να δώσουν χρόνο στη νέα κυβέρνηση για πραγματοποίηση του διαλόγου και διασφάλιση των συμφερόντων τους» και μεταφέρει «την απαίτηση όλων των επιχειρηματιών – μελών μας για ομαλοποίηση της λειτουργίας της αγοράς με ανοικτό λιμάνι και απεγκλωβισμό των εμπορευμάτων».

Σημειώνει ακόμη πως οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στον Ο.Λ.Π. «πλήττουν άμεσα τον ήδη δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση επιχειρηματικό κόσμο και οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο τις ελληνικές επιχειρήσεις ενώ θέτουν σε σοβαρή δοκιμασία χιλιάδες θέσεις εργαζομένων σε αυτές». Κάνει μάλιστα λόγο για πάγωμα και παράλυση της αγοράς.

Επισημαίνει επίσης ότι «επαναδιαπραγμάτευση ή αναστολή εφαρμογής της ήδη κυρωθείσας από τη Βουλή σύμβασης, είναι ανέφικτη» και τονίζει «ότι οι απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις έχουν θέσει σε καθεστώς ομηρίας το σύνολο σχεδόν της επιχειρηματικής κοινότητας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της εύρυθμης λειτουργίας του πρώτου λιμανιού της χώρας».


naftemporiki.gr

Read more...

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον υπουργό Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο, δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Έξω από το υπουργείο υπήρξε ένταση και συγκρούσεις των διαδηλωτών με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι απεργοί της Ζώνης ζητούν έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για το 2009, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου επιδότησης.

Ζητούν ακόμα μέτρα στήριξης των ανέργων (η ανεργία στη Ζώνη έχει φτάσει ήδη στο 50%), όπως το πάγωμα των δανείων, η διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.λπ.


naftemporiki.gr


Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP