Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ

Έκπληξη από Καραμανλη

Read more...

ΣΥΝΤΡΙΒΗ

Read more...

Ξένα ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα

Για νίκη των Σοσιαλιστών στην Ελλάδα κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ. Ελάχιστα λεπτά μετά τις επτά, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων άρχισαν με πρώτο το Γαλλικό Πρακτορείο να μεταδίδουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου από τις κάλπες στην Ελλάδα, ήτοι τα exit polls, με ποσοστά - και τη διαφαινόμενη ξεκάθαρη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Οι σοσιαλιστές της Αντιπολίτευσης με επικεφαλής των Γιώργο Παπανδρέου φαίνεται πως κατακτούν απόλυτη αυτοδυναμία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, για να λάβει τη σκυτάλη το Reuters, που έδωσε ευθύς αμέσως τις εκτιμήσεις της Κάππα Research: 42,5% και 55 έδρες του ΠΑΣΟΚ, 36,4% και 99 έδρες στη ΝΔ. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κυριότερη προεκλογική εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η ανόρθωση της χειμάζουσας οικονομίας. Το Associated Press έδωσε το αποτέλεσμα του κοινού exit poll των τηλεοπτικών καναλιών, ανεβάζοντας το ΠΑΣΟΚ στο 41-44% και τοποθετώντας τη ΝΔ στο 33-37%.

Το Associated Press αναφέρει επίσης ότι στην πολιτική αυτή εξέλιξη συνέβαλαν οι πενιχρές οικονομικές επιδόσεις της απερχόμενης κυβέρνησης αλλά και μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς. Επίσης υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής αποφάσισε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επιδιώκοντας νωπή λαϊκή εντολή για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Από τις ξένες εφημερίδες, μεταξύ των πρώτων η ιστοσελίδα της ιταλικής Corriere della Sera έδωσε ρεπορτάζ για νίκη των Σοσιαλιστών στην Ελλάδα. Αναφέρει και αυτή ότι το ΠΑΣΟΚ βάσει των exit polls εξασφαλίζει το 41-44% των ψήφων, ποσοστό το οποίο του δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το κυβερνών κόμμα της ΝΔ φαίνεται πως έπεται και δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 37% - ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με περί το 8%.

Γενικά ο Ιταλικό τύπος σημειώνει ότι τα αποτελέσματα των exit polls που δείχνουν νίκη και αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ έγιναν δεκτά με χαμηλούς τόνους από κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Ιl Messagero, o Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πανηγυρίζει, γιατί έχει συναίσθηση του καθήκοντός του και της δύσκολης δουλειάς που το περιμένει, ενώ από τη ΝΔ ο Λευτέρης Ζαγορίτης επιφυλάχθηκε να κάνει δηλώσεις όταν θα βγουν τα επίσημα αποτελέσματα.



Η Ισπανική El Mundo κάνει λόγο για νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα, δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ ποσοστό 36,6% και στη ΝΔ 32,29%. Σύμφωνα με το δημοσίευμα την τρίτη θέση αναμένεται να καταλάβει το ΚΚΕ με 8,3% και ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 7,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,7%.

Η El Pais βλέπει επίσης νίκη του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό κοντά στο 42% και 155 έδρες ενώ εκτιμά ότι η ΝΔ θα λάβει το 37% των ψήφων. Ο συντάκτης του άρθρου κάνει εκτενή αναφορά στην οικονομική κρίση και τα σκάνδαλα που αποτέλεσαν σημείο αιχμής της προεκλογικής εκστρατείας.

Και ο συντάκτης της γαλλικής Liberation δίνει νίκη και αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ - ενώ αναφορικά με την 5ετία διακυβέρνησης από τη ΝΔ, τονίζει τα αυστηρά οικονομικά μέτρα που υιοθετήθηκαν και τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος.

ΕΡΤ

Read more...

Κοινή
Δημοσκόπηση

[ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ] 34,3-37,3
[ΠΑΣΟΚ] 41,0-44,0
[ΚΚΕ] 7,3-8,3
[ΣΥΡΙΖΑ] 3,9-4,9
[ΛΑΟΣ] 5,0-6,0
[ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ]2,0-3,0

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP