Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ BLOG "Άνεργοι Δημοσιογράφοι "

Μια πιτσιρίκα 4 ετών, πάσχει από λευχαιμία.

Κάποιος από εμάς μπορεί να την βοηθήσει, ίσως είμαι εγώ ίσως είσαι εσύ, ίσως είναι η φίλη ή ο φίλος σου.

Δεν κοστίζει τίποτα, δεν πονάει, δεν έχει καμία συνέπεια για την υγεία μας αλλά μπορεί να σώσει μια αθώα ψυχούλα.

Σε παρακαλώ όποιος και αν είσαι να μεταδόσεις το μήνυμα που ακολουθεί, με κάθε τρόπο και μετά να δοκιμάσεις και εσύ αν είσαι συμβατός δότης.

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου

Με εκτίμηση

Παράφωνος.

Αναζητώ συμβατό δότη μυελού των οστών, για την 4χρονη ανιψούλα μου η οποία πάσχει από λευχαιμία (η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη και μη αναστρέψιμη) και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση τον Μάιο στο Αγίας Σοφίας… έως τότε πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου, με τους εξής τρόπους :

E-mail :alexiou_mrn@yahoo.com

Windows Live Messenger (MSN) : alexiou_mrn@windowslive.com

Προφίλ στο www.facebook.com
http://www.facebook.com/profile.php?id=726645379&v=feed&story_fbid=55049601558#/profile.php?id=726645379&ref=name
Πληροφορίες για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών: ΕΔΩ & ΕΔΩ

________________________________________________________________________________________________

Πως γίνεται η αναγνώριση του ιστικού τύπου του δότη; (HLA)
Η εξέταση για το τεστ ιστοσυμβατότητας (HLA) είναι ανώδυνη και περιορίζεται
στη λήψη μικρής ποσότητας αίματος (15 ml περίπου), προκειμένου να καθορισθεί ο ιστικός τύπος (HLA).

Πως γίνεται η λήψη του μοσχεύματος εφόσον είναι κάποιος συμβατός;
Η λήψη του, πλέον γίνεται μόνο με αιμοληψία. (Μίλησα με τον πατέρα της μικρής, άρα φόβος μηδέν πλέον). Η μέθοδος της παρακέντησης πλέον δε χρησιμοποιείται. Σε αυτή την περίπτωση παίρνεις κάποιο ειδικό φάρμακο για λίγες μέρες με σκοπό να αυξήσεις ένα παράγοντα στο αίμα και την λήψη του με την κλασσική αιμοληψία. Η ποσότητα είναι ανάλογη με την ηλικία και το βάρος του λήπτη. Στην προκειμένη περίπτωση η μικρή είναι ελαφριά, και μικρή. Άρα και πολύ λιγότερη η ποσότητα από μία φιάλη.
________________________________________________________________________________________________
Σκέψου ότι μπορεί να σώσεις ένα μικρό αγγελούδι! Οι πιθανότητες να βρούμε δότη με συμβατότητα 100% είναι 1 στους 15.000 ανθρώπους περίπου. Περιμένουμε να μας βοηθήσετε να τις μειώσουμε αυτές τις πιθανότητες στο ελάχιστο δυνατό…
Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο τον οποίο αφιερώσατε να διαβάσετε αυτό το μήνυμα και πλέον σας ευχαριστεί και η μικρή Μαρία (αφού δε το βάζει κάτω και μας κάνει και πλάκα).
Ο Θεός αυτού του κόσμου να έχει καλά εσάς και τους δικούς σας.

Καλό σας βράδυ…
Αλεξίου Αλέξιος.

Άνεργοι Δημοσιογράφοι

Read more...

Ποιά κρίση?

ΑΠΟ ΤΟ BLOG "apneagr "

Ο Μ.Γ. είναι 38 χρονών, παντρεμένος με δύο παιδιά κι ένα στεγαστικό δάνειο. Είναι φίλος μου. Προχθές, ήπιαμε έναν espresso «εργασίας» σε καφέ της παλιάς παραλίας και τα είπαμε. «Δεν καταλαβαίνω», μου ‘πε στην πρώτη ρουφηξιά, «τι θα πει οικονομική κρίση». «Προσωπικά, από τότε που ξεκίνησε η φιλολογία περί κρίσης, μόνο ωφελημένος βγήκα. Έχοντας φροντίσει να πάρω δάνειο με επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυτό έπεσε 1,5-2 μονάδες τους τελευταίους μήνες. Πέρυσι που δεν είχαμε κρίση, το επιτόκιο είχε ανεβεί καναδυό μονάδες απ’ ό,τι το πήρα. Δεδομένου ότι τον περσινό χειμώνα πλήρωνα 400 ευρώ επί 6 μήνες για να έχω πετρέλαιο στο σπίτι μου, φέτος φοβήθηκα ότι θα κρυώσουμε. Κι όμως, από τότε που άρχισε η κρίση, το πετρέλαιο έπεσε και φέτος τη βγάλαμε με τα μισά λεφτά!

Πέρσι, για να... βάλω βενζίνη στο αυτοκίνητό μου πλήρωνα 1,4 ευρώ το λίτρο. Ευτυχώς που ήρθε η κρίση και όλο το χειμώνα τη βγάλαμε με 0,8 και κάτι ψιλά» μου είπε, τρίβοντας τα χέρια του ικανοποιημένος για την κρίση! «Ένας φίλος μου πήρε αυτοκίνητο μείον 30% απ’ ότι πήρα εγώ πριν τρία χρόνια, ενώ πήγε διακοπές την Καθαρή Δευτέρα με 60 ευρώ το δωμάτιο, μια λογική τιμή» συμπλήρωσε στη δεύτερη ρουφηξιά.

Αλλά δεν έμεινε εκεί. «Δεν μπορώ να καταλάβω» είπε, «πώς ένα κράτος που είναι αντιμέτωπο με την κρίση βγαίνει και στηρίζει τις τράπεζες με 28 δις ευρώ. Πού τα βρήκε; Γιατί δεν τα δίνει σε άλλους τομείς, να στηρίξει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία ή τον εργαζόμενο; Άκουσα ότι δώσαμε 125 εκατ. ευρώ για τη Γάζα. Αλήθεια είναι; Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι αυτοκινητοβιομήχανοι ‘‘φαλήρισαν’’ και ότι μπορεί να πεθάνουν στη… ψάθα» είπε στην τρίτη και τελευταία ρουφηξιά βγάζοντας 3,80 επί δύο υποκύπτοντας στον κερδοσκόπο.

Μόλις χωρίσαμε, σκεφτόμουν ότι ο Μ.Γ. είχε δίκιο. Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι κυρίως οικονομική, κι ας παίρνουμε το 1/3 του μισθού των Ευρωπαίων. Τα παραδείγματά του είναι καταλυτικά. Είναι κρίση κράτους, δεν έχουμε κράτος. Δεν έχουμε ελέγχους, δεν έχουμε αστυνομία, δεν έχουμε τιμωρία, δεν έχουμε λογική στη λειτουργία. Οι μισθοί δεν είναι μισθοί αλλά επιδόματα, τα επιδόματα δεν είναι επιδόματα αλλά βοηθήματα και τα βοηθήματα δεν είναι βοηθήματα αλλά φιλοδωρήματα.

Απλά, το κράτος επιμένει να βαφτίζει αυτή την ιστορία -που μοιάζει με προαποφασισμένη ανασύνταξη της παγκόσμιας οικονομίας παρά με κατήφορο- ως κρίση, για να καλύψει τη δική του αδυναμία να προχωρήσει στο αυτονόητο: στον αυτο-εκσυγχρονισμό ή στην αυτο-επανίδρυσή του (ό,τι προτιμάτε).
από gkessopoulos

apneagr

Read more...

Επεισόδια στις φυλακές Θηβών από τις κρατούμενες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων έξω από τις φυλακές Θηβών για το θάνατο της 40χρονης Κατερίνας Γκουλιώνη κατά την πειθαρχική μεταγωγή της από τη Θήβα στην Κρήτη. Η τελευταία βρέθηκε νεκρή δεμένη πισθάγκωνα μέσα στο καράβι.

Η αντιπροσωπεία της οργάνωσης ζήτησε συνάντηση με τη διευθύντρια των φυλακών. Ωστόσο, το αίτημά της δεν έγινε δεκτό.


Οι κρατούμενες έχουν σπάσει τζάμια και έκαψαν τα στρώματα, ενώ αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, αν δε γίνει η συνάντηση. Στις φυλακές επικρατεί ένταση με τις γυναίκες να φωνάζουν συνθήματα για την Κ. Γκουλιώνη.


kathimerini.gr


Read more...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΩ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ "ΑΡΓΩ"
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΑΤΙΡΙΚΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Read more...

Κινδύνευσαν Έλληνες σε πτήση της Emirates

Στιγμές πανικού έζησαν δεκάδες Έλληνες, επιβάτες σε πτήση της Emirates από τη Μελβούρνη προς το Ντουμπάϊ και στη συνέχεια προς την Αθήνα.

Η πτήση ΕΚ407 με 225 επιβάτες, με αεροσκάφος Airbus αναχώρησε στην ώρα της αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Κατά την απογείωση όμως, προφανώς επειδή ήταν «απότομη» η ουρά του αεροσκάφους προσέκρουσε στον αεροδιάδρομο.

ντρομοι επιβάτες άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο και στη συνέχεια η καμπίνα γέμισε με καπνό.

Κάποιοι επιβάτες δήλωσαν ότι είδαν και φλόγες στη μηχανή του αεροσκάφους το οποίο στην προσπάθειά του να απογειωθεί κατέστρεψε φώτα του αεροδιαδρόμου και παρέσυρε και μια αντένα.

Ακολούθως πέταξε πάνω από τον κόλπο του Πορτ Φίλιπ, άδειασε τα καύσιμά του και επέστρεψε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Κάποιοι επιβάτες επαίνεσαν το πλήρωμα της εταιρίας ενώ άλλοι είπαν ότι ήταν και το πλήρωμα «έντρομο και σε κατάσταση πανικού».

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο έως ότου βρεθούν θέσεις σε άλλες πτήσεις.

Η Emirates επιβεβαίωσε το περιστατικό χωρίς να αναφερθεί σε άλλες λεπτομέρειες και υποσχέθηκε ότι θα γίνει εξονυχιστική έρευνα.

Το αεροσκάφος, με εμφανή τη σημαντική ζημιά στην «κοιλιά του» είναι προσγειωμένο στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.


Video από το BBC

Read more...

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ EN ΔΡΑΣΕΙ "ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ"

ΑΠΟ ΤΟ BLOG "ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ EN ΔΡΑΣΕΙ"

Για πολλά χρόνια, τόσα που τα έχουμε ξεχάσει στο μέτρημα, όλοι εμείς οι κερκυραίοι πολίτες ζούμε σε μια συνεχή «Πρωταπριλιά», όσον αφορά στο ζήτημα του Νέου Νοσοκομείου, αλλά και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας στον τόπο μας.

Οι υποσχέσεις και οι «λαγοί με πετραχήλια» που για χρόνια μας τάζουν, οι προθεσμίες που κατά καιρούς μας ανακοινώνουν και τα «μεγάλα λόγια» που με την κάθε ευκαιρία μας «σερβίρουν», έχουν φτάσει στο σημείο, να μεταβάλλον σχεδόν όλες τις μέρες του χρόνου σε «Πρωταπριλιά».

Μια «Πρωταπριλιά» όμως, που δεν περιορίζεται απλά και μόνο στις επιπτώσεις από τα αθώα ψέματα που έχει συνηθίσει ο λαός μας τη μέρα αυτή, για την τήρηση του παραδοσιακού εθίμου.

Μια «Πρωταπριλιά»,
· που οδηγεί τη Δημόσια δωρεάν Υγεία στον τόπο μας σε συνεχή υποβάθμιση,
· που μας «στέλνει πακέτο» στις ιδιωτικές ιατρικές υπηρεσίες,
· που μας αναγκάζει να μεταναστεύουμε για να βρούμε επαρκείς και σύγχρονες συνθήκες περίθαλψης.

Μια «Πρωταπριλιά» που προσπαθεί να μας ξεγελάσει με το «νέο Νοσοκομείο», όταν όλοι γνωρίζουν τις τρομερές ελλείψεις που έχει το «καινούργιο». Όταν όλοι γνωρίζουν ότι πάλι το 40% των Κερκυραίων ασθενών θα μεταναστεύει και με το «νέο Νοσοκομείο». Όταν όλοι γνωρίζουν τις τρομερές ελλείψεις σε γιατρούς – νοσηλευτές του σημερινού νοσοκομείου και ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καμία πρόσληψη για το «καινούργιο».

Μια «Πρωταπριλιά» τέλος, που μας κάνει να ζούμε κάτω από ένα διαρκή φόβο ακόμα και για τη ζωή- τόσο τη δική μας, όσο και των συγγενών μας-, όταν οι καιρικές συνθήκες τυχαίνει να μην επιτρέπουν, να «πετούν» αεροπλάνα και να «σαλπάρουν» καράβια.

Για το λόγο αυτό, εμείς οι «Κερκυραίοι Πολίτες Εν Δράσει» πιστεύουμε, ότι, επειδή το «ποτήρι» της κοροϊδίας έχει πλέον ξεχειλίσει με τις ευθύνες όλων όσων έχουν ασκήσει κυβερνητικές και κατεστημένες πολιτικές, είναι αναγκαίο να πάρουμε την υπόθεση της διεκδίκησης της Δημόσιας δωρεάν Υγείας στα χέρια μας.
Να ξεπεράσουμε τις λογικές για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη
Να ξεφύγουμε από την «απραξία» του καναπέ
Να μην αλλοτριωθούμε ψάχνοντας για την ατομική λύση και το βόλεμα
Να αγωνιστούμε δυναμικά, συλλογικά και αποφασιστικά για να διεκδικήσουμε συνθήκες Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, που να ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, λόγω και του τουρισμού
Να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε νοσοκομείο Τριτοβάθμιας περίθαλψης
Να αρνηθούμε την απλή μεταφορά του παλαιού νοσοκομείου στον νέο κτίριο
· Να μη δεχτούμε πλέον άλλη «Πρωταπριλιά» στην υγεία μας και τη ζωή μας
Για το λόγο αυτό και ως πρώτη αντίδραση στη διαρκή «Πρωταπριλιά» που ζούμε, αποφασίσαμε να «εγκαινιάσουμε» με το δικό μας τρόπο το Νέο μας Νοσοκομείο.

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ EN ΔΡΑΣΕΙ

Read more...

«Ανοίγουν» ξανά το θέμα του ασύλου

Το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου επαναφέρουν «στο τραπέζι» κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τα Πανεπιστήμια άντρο εγκληματικότητας, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, το 49% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της κατάργησής του, έναντι 44% που έχει την αντίθετη άποψη.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι για να καταστούν τα Πανεπιστήμια άντρο εγκληματικότητας. Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος προσέθεσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι κανόνες περί ασύλου και κάθε αρχή, όπως οι πανεπιστημιακές, να έχουν τις ευθύνες τους. Ζήτησε δε και την συμπαράσταση του φοιτητικού κινήματος.

Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για το θέμα των κουκουλοφόρων, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι θα πρέπει όσοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα να περιμένουν το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο στη Βουλή και τόνισε ότι είναι άλλο το αυτοτελές έγκλημα και άλλο η επιβαρυντική περίπτωση, βάση της οποίας γίνεται επιμέτρηση στην ποινή. Και προσέθεσε ότι διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα όσον αφορά τον προσδιορισμό της επιβαρυντικής περίπτωσης για την χρήση κουκούλας κατά την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε «εστίες ανάφλεξης» τις πανεπιστημιακές σχολές που βρίσκονται στο κέντρο ενώ παράλληλα επανέλαβε την πρότασή του για μεταφορά τους εκτός, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος περί ασύλου.΄Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για νέα οργάνωση των ιδρυμάτων με το μοντέλο των πανεπιστημιουπόλεων των ΗΠΑ (κάμπους) σε απόσταση από το κέντρο εστιάζοντας στις περιπτώσεις του Πολυτεχνείου και της Νομικής, που λόγω της στρατηγικής τους θέσης χρησιμοποιούνται άλλοτε ως «ορμητήρια» και άλλοτε ως «καταφύγια» ομάδων νεαρών, που αναζητούν προστασία κάτω από την ομπρέλα του ασύλου.

Την ίδια στιγμή, υπέρ της της κατάργησης του ασύλου τάσσεται το 49% των Ελλήνων, έναντι ποσοστού 44% που πιστεύει το αντίθετο, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Public Issue. Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, το 53% των Ελλήνων δεν συμφωνεί στο ερώτημα αν «η πιo σκληρή αστυνομία θα είναι και πιο αποτελεσματική» ενώ το 59% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της λεγόμενης «ποινικοποίησης της κουκούλας».


ΤΑ ΝΕΑ online

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP