Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο λήψης ακόμη και φορολογικών μέτρων, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα ο υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Ο Γιάννης Παπαθανασίου ξεκαθαρίζει ότι βασική προτεραιότητα είναι να δοθεί ένα σαφές μήνυμα δημοσιονομικής πειθαρχίας στις αγορές, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το κόστος του δανεισμού.

Επίσης, προαναγγέλλει σφιχτή εισοδηματική πολιτική, που θα καλύπτει τον προϋπολογισμό χωρίς να απειλεί τη δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ απορρίπτει τη σύσταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ από φέτος.
Ο κ. Παπαθανασίου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να χορηγήσει νέο πακέτο ενίσχυσης των τραπεζών όπως αυτό των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας ότι εάν κάποια τράπεζα χρειαστεί ρευστότητα θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο υπουργός θεωρεί ότι η μικρή κοινοβουλευτική ομάδα δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την υλοποίηση της Κυβερνητικής πολιτικής.

skai.gr