Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Παρέμβαση του βασιλιά της Σ. Αραβίας για μη επιβολή μαστιγώματος σε δημοσιογράφο

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας διέταξε την δικαιοσύνη να ανακαλέσει την ποινή των 60 μαστιγώσεων που είχε επιβάλλει σε μια δημοσιογράφο από τη Σαουδική Αραβία. Η δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί επειδή συνεργάστηκε με ένα λιβανέζικο ιδιωτικό κανάλι, το οποίο μετέδωσε μια εκπομπή στην οποία ένα Σαουδάραβας εξομολογούνταν τις σεξουαλικές του περιπέτειες.

Ο βασιλιάς «ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανακαλέσει την καταδίκη σε μαστιγώσεις και να προωθήσει το θέμα στο υπουργείο Πληροφοριών», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Πληροφοριών και Πολιτισμού, Αμπντέλ Ραμάνε αλ Χάζαα.

Αυτό το υπουργείο θα αποφασίσει το είδος της ποινής που θα επιβληθεί στην δημοσιογράφο Ροζάνα αλ Γιάμι, που το Σάββατο καταδικάστηκε επειδή είχε εργαστεί στο κανάλι LBC.

«Πρόκειται για μια ποινή για όλους τους δημοσιογράφους», δήλωσε η αλ Γιάμι, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται να κάνει έφεση καθώς δεν πιστεύει ότι μπορεί να της επιβληθεί πιο αυστηρή ποινή από τις μαστιγώσεις.

«Ισχυρίζονται ότι το κανάλι είναι παράνομο, αλλά ο Σαουδάραβας υπουργός Πληροφοριών το επισκέφθηκε πρόσφατα», πρόσθεσε η Αλ Γιάμι.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν τον Αύγουστο ότι έκλεισαν τα γραφεία του LBC στην Τζέντα μετά την προβολή μιας εκπομπής στην οποία ένας Σαουδάραβας, ο Μάζεν Άμπντουλ Αουάν, εξομολογούνταν τις σεξουαλικές του περιπέτειες, προκαλώντας την οργή των συντηρητικών της χώρας.

kathimerini.gr


Read more...

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η Ελλάδα

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης αναδείχθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και συγκεκριμένα το δείκτη καταναλωτή, για το μήνα Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρεται, τα είδη πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης ακρίβυναν σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2008 περίπου κατά 2,5%. Ειδικότερα τα τρόφιμα ακρίβυναν κατά 1,4% (δεύτερη ακριβότερη χώρα μετά τη Μάλτα) και τα είδη ένδυσης και υπόδησης κατά 2,9% (πρώτη χώρα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης).

Σημειώνεται επίσης πως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μπορεί να υποχώρησε στο επίπεδο του 0,7%, παραμένει από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη, καθώς ο μέσος πληθωρισμός κινείται στο επίπεδο του - 0,3%.

Με δεδομένο ότι οι αυξήσεις των μισθών των καταναλωτών το 2009 κινούνται σχεδόν σε μηδενική βάση, μειώνεται ακόμη περισσότερο η αγοραστική τους δύναμη, με αποτέλεσμα τα παραπάνω είδη ευρείας κατανάλωσης να γίνονται πιο ακριβά.

naftemporiki.gr

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP