Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Στο 9,8% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο

Στο 9,8% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο, από 7,4% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα και 9,1% που ήταν το Σεπτέμβριο του 2009, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).


Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.505.100 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 491.139 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.282.772 άτομα.

Ειδικότερα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 110.708 άτομα σε σχέση με το Οκτώβριο του 2008 (μείωση 2,4%) και κατά 72.743 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2009 (μείωση 1,6%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 123.935 άτομα σε σχέση με το Οκτώβριο του 2008 (αύξηση 33,8%) και κατά 34.336 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2009 (αύξηση 7,5%).

Στους άνδρες το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 7,1% από 4,5% που ήταν τον Οκτώβριο του 2008 και στις γυναίκες στο 13,7% από 11,5%.

Κατά ομάδες ηλικιών, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους 15-24 ετών (27,5%) και στα άτομα 25-34 ετών (12,6%).

Τέλος, κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ήπειρο (12,7%) και στην Αττική (10,4%) και τα χαμηλότερα στο Βόρειο Αιγαίο (2,2%) και στα νησιά του Ιονίου (5,4%).

ΤΑ ΝΕΑ online


Read more...

Κατάληψη των διοδίων Λεπτοκαρυάς από κατοίκους και φορείς της Πιερίας


Σε επ' αόριστον κατάληψη των διοδίων Λεπτοκαρυάς προχώρησαν, από τις το βράδυ της Τετάρτης, κάτοικοι και φορείς της Πιερίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο χρηματικό αντίτιμο των 2,30 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί, ενώ παραμένουν κλειστά τα Τέμπη.

«Να μην λειτουργήσουν τα διόδια Λεπτοκαρυάς έως ότου ανοίξουν τα Τέμπη» ζήτησε, σε δηλώσεις του, ο συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στα Διόδια νομού Πιερίας, Παναγιώτης Αγγελίδης.

Για ενέργεια που επιβαρύνει περισσότερο την ήδη βεβαρημένη περιοχή και τους ίδιους τους κατοίκους της, που πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο από την τσέπη τους, ενώ παλιότερα κινούνταν με κάρτες ελευθέρας, έκανε λόγο ο κ. Αγγελίδης.

tovima.gr

Read more...

Ρομποτική «σύντροφος» …για όλα τα γούστα


Όσοι έχουν δει την κινηματογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπερκ «Α.Ι» (Artificial Intelligence, Τεχνητή Νοημοσύνη- βασισμένη σε ιδέα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ) ενδεχομένως να θυμούνται την παρουσία ανδροειδών- «συντρόφων» : πλήρως ανθρωπόμορφων, με εντυπωσιακά (από πλευράς κριτηρίων ομορφιάς) ρομπότ, τα οποία προορίζονταν για σεξουαλική χρήση από τους ανθρώπους.

Όσο επιστημονική φαντασία και αν φαντάζει αυτό το ενδεχόμενο, ίσως να μην είναι όσο μακριά νομίζει αρχικά κανείς: η Roxxxy παρουσιάστηκε στην Adult Entertainment Expo στο Λας Βέγκας από την εταιρεία True Companion (Πραγματική Σύντροφος) του μηχανικού Ντάγκλας Χάινς (Νιου Τζέρσεϊ). Έχει μαύρα μαλλιά, φορά μόνο ένα νεγκλιζέ και το δέρμα της…δίνει την αίσθηση πραγματικού ανθρωπίνου δέρματος. Ανατομικά είναι ακριβής, ο σκελετός της περιλαμβάνει τη δυνατότητα ρεαλιστικών κινήσεων, εκτός του συνολικού σώματος, και στις τρεις οπές της και…είναι παραμετροποιήσιμη, καθώς έχει πέντε προγραμματισμένες προσωπικότητες ( «Άγρια Γουέντι» «Ψυχρή Φάρα», «Σαδομαζοχίστρια Σούζαν» κ.ο.κ), για να «καλύψει» τις απαιτήσεις μεγάλου μέρους των επιδόξων «εραστών» της.

Εκτός αυτών, η εταιρεία μπορεί να κάνει και αλλαγές βάσει προσωπικών προτιμήσεων, οι οποίες μπορεί να είναι από μεταβολές στο χρώμα μαλλιών μέχρι το μήκος των ποδιών και το μέγεθος του στήθους. Επίσης, έχει εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη και την ικανότητα να συζητήσει για ποικιλία θεμάτων, ενώ ο μεγάλος αριθμός αισθητήρων που είναι τοποθετημένοι στο σώμα της της επιτρέπουν να «αντιληφθεί» πότε κάποιος την αγγίζει. Όπως λέει ο κατασκευαστής της, «Δεν μπορεί να σκουπίσει ή να μαγειρέψει, αλλά μπορεί να κάνει σχεδόν οτιδήποτε άλλο, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ». Διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα Wi-Fi, και χαίρει τεχνικής υποστήριξης επί 24ώρου βάσεως. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή της, έχει δυνατότητα «πλήρους αλληλεπίδρασης» με τον χρήστη.

Η τιμή της, όταν λανσαριστεί στην αγορά, θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 7.000 και 9.000 δολάρια και θα συνοδεύεται από ένα φορητό υπολογιστή που θα έχει εγκατεστημένο το σχετικό λογισμικό, το οποίο θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της να επεμβαίνουν στον προγραμματισμό της και να δημιουργούν δικές τους «παραλλαγές». Επίσης, κάποια στιγμή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και το…αρσενικό μοντέλο, ο Rocky.


Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP