Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

«Θάβουν ξανά την υπόθεση Κούνεβα»


Καταγγελίες των δικηγόρων της 42χρονης συνδικαλίστριας καθαρίστριας η οποία προ διετίας υπέστη επίθεση με καυστικό υγρό 
Στο αρχείο ως ανεξιχνίαστο έγκλημα κινδυνεύει να «θαφτεί» για δεύτερη φορά η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα!

Αυτό καταγγέλλουν οι δικηγόροι της 42χρονης καθαρίστριας και συνδικαλίστριας από τη Βουλγαρία, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αντιμετωπίστηκε από την αρχή με «αδιαφορία, ολιγωρία και προχειρότητα, προς όφελος των υποψήφιων δολοφόνων της Κωνσταντίνας Κούνεβα και των ηθικών αυτουργών».
Ειδικότερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κ. Κ. Παπαδάκης και κυρία Δάφνη Βαγιανού τονίζουν: «Για δεύτερη φορά η υπόθεση Κούνεβα κινδυνεύει να μπει στο αρχείο. Δύο μόλις μήνες μετά την έκδοση τού υπ΄ αριθμόν3377/2009 βουλεύματος, που τον υποχρέωσε να συνεχίσει την ανακριτική διαδικασία, ο ανακριτής της υπόθεσης περάτωσε την ανάκριση θεωρώντας ότι έχει εξαντλήσει τις ενέργειές του. Η παύση των ερευνών προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και διαψεύδει τις μεγαλόστομες κυβερνητικές εξαγγελίες».


Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, όπως έχει καταθέσει η ίδια, πριν από την επίθεση δεχόταν απειλές από αγνώστους οι οποίοι σε άπταιστα ελληνικά της έλεγαν «αν δεν σταματήσεις, θα σε σκοτώσω». Στις 23.2.2008 δύο άνδρες της πέταξαν στο πρόσωπο καυστικό υγρό, μεγάλη ποσότητα του οποίου κατάπιε μια και είχε το στόμα της ανοιχτό. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση βρισκόταν για μεγάλο διάστημα «εν υπνώσει». Ωστόσο το μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς την 42χρονη καθαρίστρια φάνηκε να «αφυπνίζει» τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες προκαλούν την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη ενός 48χρονου Αλβανού. Ο τελευταίος τον Φεβρουάριο του 2009 οδηγείται ενώπιον του 13ου τακτικού ανακριτή ο οποίος, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, τον αφήνει ελεύθερο και χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κάνουν λόγο για «ανυπαρξία σοβαρών ενδείξεων για την εμπλοκή του 48χρονου » καθώς και για «βεβιασμένη κίνηση των αστυνομικών αρχών, οι οποίες έσπευσαν να βγάλουν από πάνω τους την υπόθεση χωρίς να “ψάξουν” κάθε της πτυχή». Λίγο πριν από την εκπνοή του 2009, ο 13ος τακτικός ανακριτής κηρύσσει το πέρας της ανάκρισης και διαβιβάζει τη δικογραφία στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ορατή η πιθανότητα αρχειοθέτησης της υπόθεσης. Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο με το 3377/2009 βούλευμά του διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης. Πριν από λίγες ημέρες ο ανακριτής κηρύσσει για δεύτερη φορά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης και διαβιβάζει τη δικογραφία στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα αποφανθεί για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης. Γι΄ αυτό οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, διαβλέποντας εκ νέου τον κίνδυνο αρχειοθέτησης, απαιτούν «από τους αρμόδιους εισαγγελικούς και ανακριτικούς φορείς να προχωρήσουν με σύντομο και μεθοδευμένο τρόπο ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και να βρεθούν οι ένοχοι». 

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP