Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Πολυεθνικές "λαδώνουν" έλληνες γιατρούς

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο εκατομμυρίων με την αγορά ιατρικών μηχανημάτων, αναλώσιμων και υλικών χειρουργείου, μετά την ομολογία πολυεθνικών εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ότι «λαδώνουν» Έλληνες αξιωματούχους και γιατρούς.

Δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αμερική και παράγουν ιατροτεχνολογικό υλικό ανακοίνωσαν στην επιτροπή ελέγχου του αμερικανικού χρηματιστηρίου ότι έχουν ισχυρές ενδείξεις για "αντικανονικές" (παράνομες) πληρωμές σε Έλληνες γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων.

Πρόκειται για τις εταιρείες Smith & Nephew και Johnson & Johnson (που ελέγχεται για τη θυγατρική της ΝΤΕΠΟΥΪ ΕΛΛΑΣ), που παράγουν ορθοπεδικό υλικό.

Τα υλικά που δόθηκαν από τις παραπάνω εταιρίες το διάστημα 2005 – 2006 περιλαμβάνονται στην πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου για τις προμήθειες των νοσοκομείων, ενώ μετά το 2006 οι τρεις εταιρίες μείωσαν τον όγκο των προμηθειών τους προς τα δημόσια νοσοκομεία, εφαρμόζοντας τον αμερικανικό νόμο που απαγορεύει τις προμήθειες για γιατρούς.


skai.gr

Read more...

Σύσκεψη για τα προβλήματα στις τουριστικές περιοχές

Υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη, έγινε χθες, στην Αθήνα, ευρεία σύσκεψη με κύριο θέμα την αντιμετώπιση ειδικότερων προβλημάτων σε περιοχές που προσελκύουν αυξημένο αριθμό τουριστών - επισκεπτών και συγκεκριμένα στο Λαγανά Ζακύνθου, τον Κάβο Κέρκυρας, τη Μύκονο, το Φαληράκι Ρόδου, την Καρδάμαινα Κω, τα Μάλλια και Χερσόνησος Κρήτης).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των Υπουργείων Δημοσίας Τάξεως, Εσωτερικών, Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης, οι Γενικοί Γραμματείς των περιφερειών των τουριστικών περιοχών, οι νομάρχες, οι Δήμαρχοι, η ηγεσία και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος και άλλων φορέων.
Από κερκυραϊκής πλευράς στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Γ.Γ. Σωτήρης Βόσδου, ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Γιώργος Μπαλάγκας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Τσιότσιος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν:
• την καταπολέμηση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών
• την εμπορία ανθρώπων
• την παράνομη μετανάστευση και τους χώρους υποδοχής και κράτησης μεταναστών
• τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας
• τη διάθεση και προσφορά νοθευμένων αλκοολούχων ποτών
• την παράνομη είσοδο και παραμονή ανηλίκων σε κέντρα διασκέδασης καθώς και την προσφορά οινοπνευματωδών ποτών σε ανηλίκους
• την παράνομη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την ηχορύπανση και διατάραξη της κοινής ησυχίας
• την παράνομη λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων
• την άγρα πελατών
• την παράνομη κατασκήνωση
• και την αντιμετώπιση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. και ιδίως εκείνων που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα (έλλειψη κράνους, μέθη, κυκλοφορία τρίτροχων και τετράτροχων μοτοποδηλάτων A.T.V.).

ΕΡΤ


Read more...

Απολογισμός της θητείας Δένδια

Δημόσιο απολογισμό της βουλευτικής θητείας του θα κάνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας. Η εκδήλωση, με την ομιλία – απολογισμό του κ. Δένδια θα γίνει την Κυριακή, στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο Corfu Palace.

Read more...

Σε νέες κινητοποιήσεις οι κάτοικοι του Τεμπλονίου

Νέες κινητοποιήσεις εξαγγέλλουν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Τεμπλονίου διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Συνδέσμου Καθαριότητας να εφαρμόσει την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή.
Με ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι αποφάσισαν σε χρόνο - που δεν ανακοίνωσαν - να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς όπως τονίζουν δεν υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς του Συνδέσμου για την αλλαγή χωροθέτησης και τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού όπως έχουν και στο παρελθόν προτείνει.

ΕΡΤ

Read more...

Γ. Παπαθανασίου: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται σχέδιο διάσωσης

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κανένα σχέδιο διάσωσης από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
«Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένως για ανάλογες αναφορές, η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα τέτοιο πρόβλημα», υποστήριξε μέσω εκπροσώπου του ο κ. Παπαθανασίου, σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτή του κυβερνώντος γερμανικού κόμματος

«Υπάρχει σχέδιο, δήλωσε ο Otto Bernhard, μέλος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και επικεφαλής της επιτροπής χρηματοοικονομικής πολιτικής του κόμματος στην Βουλή, προσθέτοντας ότι Ιρλανδία και Ελλάδα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να χρειαστούν βοήθεια.


«Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν συμφωνήσει στις διαδικασίες. Το βασικό σημείο είναι: “Δεν θα αφήσουμε κανέναν να χρεοκοπήσει”», τόνισε ο βουλευτής και συμπλήρωσε πως η παροχή οποιαδήποτε βοήθειας θα έχει και το κόστος της.

Σύμφωνα με τον Bernhard, από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, την πιο δεινή θέση βρίσκεται η Ιρλανδία και ακολουθεί η Ελλάδα.

«Θα κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά τις αμαρτίες του παρελθόντος. Δεν θα ανεχτούμε χώρες με χαμηλή φορολόγηση, όπως η Ιρλανδία για παράδειγμα. Θα επιμείνουμε σε έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.


naftemporiki.gr


Σωστά,δεν χρειάζεται γιατί ότι και να κάνετε ,ότι σχέδιο,αυτή η χώρα δεν σώζετε με τίποτα εκεί που την φέρατεRead more...

ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!

Απο blog ixnos

Καιάδα σκοτεινό, βάρβαρο και παγωμένο επιφυλάσσει στα νεκρά βρέφη η κοινωνία των ενήλικων ζωντανών. Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη αποκαλύπτει ότι τα νεκρά βρέφη ενταφιάζονται «κατεψυγμένα» σε... ομαδικούς τάφους και μέσα σε πλαστικές σακούλες... Πρόκειται για την αλυσίδα της φρίκης, που αρχίζει από τα μαιευτήρια, συνεχίζεται στα γραφεία τελετών και καταλήγει στα νεκροταφεία της ντροπής. Εκεί οι σωροί των βρεφών ενταφιάζονται ομαδικώς και αδιακρίτως μέσα σε πλαστικές σακούλες, αφού έχουν μείνει τρεις, ακόμα και τέσσερις μήνες στην κατάψυξη του νεκροθαλάμου του μαιευτηρίου. Έτσι, οι γονείς των βρεφών δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πού είναι ο τάφος του δικού τους παιδιού για να αποδώσουν στο μέλλον τις αρμόζουσες τιμές, καθώς τις περισσότερες φορές δεν παρίστανται στην ταφή για ψυχολογικούς λόγους.

Η απαράδεκτη όσο και αδιανόητη αυτή κατάσταση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες γονιών στο Συνήγορο του Πολίτη, που έψαχναν να βρουν στο Τρίτο Νεκροταφείο πού ακριβώς είναι θαμμένο το βρέφος τους, που γεννήθηκε νεκρό. Ερευνα του Συνηγόρου έδειξε ότι η ίδια διαδικασία ακολουθείται σε όλα σχεδόν τα νεκροταφεία της Αττικής και συνέταξε πόρισμα, στο οποίο αναφερόταν ότι η φύλαξη των σωρών των βρεφών θα πρέπει να είναι ατομική και η ταφή θα πρέπει να γίνεται σε μικρά φέρετρα και σε κατάλληλους χώρους στα νεκροταφεία. Τις προτάσεις του Συνηγόρου υιοθέτησε αμέσως το υπουργείο Υγείας, που έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο στους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς: τα κοιμητήρια, τα μαιευτήρια, τα γραφεία τελετών, τους δήμους, με την επισήμανση ότι η απόδοση τιμών στους νεκρούς ισχύει ισοδύναμα και για τα νεκρά νεογνά, που πρέπει να έχουν τη μεταχείριση που έχει κάθε νεκρός, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. http://new.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=27334

Ρε ξεφτιλισμένοι πρέπει να σας καταγγείλουμε στην Ε.Ε για να μάθουν πόσο ελεεινοί και ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ εισαστε.

Απο blog ixnos

Read more...

Στις 15 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις

Κατά 970 αυξάνονται, φέτος, οι θέσεις στα Πανεπιστήμια, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Η αύξηση προκύπτει από την κάλυψη των αναγκών των τριών νεοϊδρυθέντων πανεπιστημιακών τμημάτων (300 νέοι εισακτέοι στα δύο νέα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και 100 στο νέο τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Λήμνο), καθώς επίσης και σειράς πανεπιστημιακών τμημάτων, κατά κύριο λόγο της περιφέρειας.

Tο υπουργείο ανακοίνωσε ότι το διδακτικό έτος 2008-2009 θα λήξει στις 13 Μαΐου και οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 του ίδιου μήνα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

Read more...

Ουδέν νεότερο για την πειρατεία

Σκοτάδι από το υπουργείο Ναυτιλίας για την εξέλιξη της πειρατείας που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν σομαλοί κατέλαβαν το ελληνόκτητο πλοίο "Τιτάν", στον κόλπο του Άντεν.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε από τη Διεθνή Δύναμη στην περιοχή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στο σκάφος επιβαίνουν 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 3 Έλληνες.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό την Κορέα, μεταφέροντας σίδηρο.

skai.gr

Read more...

Ο Τύπος σήμερα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στις 15 Μαΐου οι Πανελλαδικές λόγω Ευρωεκλογών".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "88.262 εφέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες τον αριθμό των θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση".

Η ΑΥΓΗ: "Μπόνους 9,1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση προανήγγειλε ο Γ. Σουφλιάς".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κύμα εντόνων αντιδράσεων για τα μονομερή δημοσιονομικά μέτρα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Περισσότεροι φέτος οι εισακτέοι. 970 νέες θέσεις στα Πανεπιστήμια".

ΕΘΝΟΣ: "Τα...μείον για μισθωτούς, συνταξιούχους. Ποιοι και πόσα χάνουν από το εισοδηματικό πάγωμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Απειλή για την χώρα Τούρκοι-Αλβανοί-Σκοπιανοί. Πριν είκοσι χρόνια με προφητική απόρρητη έκθεσή του προς τον Ανδρέα Παπανδρέου ο τότε Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός εξέπεμπε Εθνικό SOS".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μανιφέστο Σουφλιά σε Καραμανλή- υπουργούς. Ποιες αλλαγές προτείνει στο κυβερνητικό σχήμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τυφλό χτύπημα. Ισχυρή έκρηξη βόμβας στην ΚΕΔ με...οσμή Βατοπεδίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κατακραυγή. Μαζικές αντιδράσεις για τα μέτρα-Στο απυρόβλητο οι φοροφυγάδες".

ΕΣΤΙΑ: "Η έκτακτη εισφορά έχει παρενέργειες. Παραβιάζονται βασικές φορολογικές αρχές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η νέα βόμβα επιτείνει την ανησυχία. Τυφλό χτύπημα στην ΚΕΔ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Επικίνδυνη" αποστολή Καραμανλή...στις Βρυξέλλες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ρεκόρ εισακτέων εν όψει εκλογών".

Η ΝΙΚΗ: "Ξεζουμίζουν τους Έλληνες. Ετοιμάζουν φορολογικά μέτρα μετά την καθήλωση των μισθών".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Εντόπισαν το στρατολόγο του "Επαναστατικού Αγώνα" και της "Σέχτας".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "10 εβδομάδες κρίνουν τα πάντα. Ορόσημο η εκλογική μάχη στις αρχές του Ιούνη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αποδυνάμωση της Ευρωένωσης για να είναι ισχυρός ο λαός. Νέα αντιλαϊκή επίθεση από την Εαρινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ".

Η ΣΦΗΝΑ: "Ασπίδα" στη βία".

Η ΧΩΡΑ: "Ηφαίστειο όλη η Ευρώπη. Κοινωνική έκρηξη προκαλεί η οικονομική ύφεση".

City Press: "Έρχονται νέα μέτρα".

Metro: "Πιο νωρίς αλλά και πιο πολλοί...Πανελλαδικές: 970 περισσότεροι από πέρσι θα είναι οι εισακτέοι στα ΑΕΙ- Ίδιες οι θέσεις στα ΤΕΙ".

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP