Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Φορολογικές απαλλαγές για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων

Φορολογικές απαλλαγές για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων εξετάζει η κυβέρνηση με απώτερο στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να δώσει κίνητρα σε όσους διατηρούν κεφάλια στο εξωτερικό.

Ο λόγος που η κυβέρνηση μελετά σχέδιο επαναπατρισμού των κεφαλαίων έγκειται στην πρόσφατη απόφασή της για καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες», που οδήγησε σε εκροή κεφαλαίων άνω των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση αλλά συζητείται να δημιουργηθεί ένα καθεστώς περισσότερο ελκυστικό για την προσέλκυση καταθέσεων.

kathimerini.gr

Βάλτε τα  πάλι μέσα....φτιάχνουμε νέο   τον νόμο το βράδυ και σας τα παίρνουμε διπλά .........είμαστε έξυπνοι ρε

Read more...

Αναδρομικός φόρος για γονικές παροχές, κληρονομιές

Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση της φορολογίας σε τσιγάρα και ποτά κατά 20%, αλλά και για τους νέους αυξημένους συντελεστές φορολόγησης κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών.

Σε ό,τι αφορά τις κληρονομιές και τις γονικές παροχές η τροπολογία προβλέπει νέα προοδευτική κλίμακα, αλλά και νέο αυξημένο αφορολόγητο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, από σήμερα 8 Ιανουαρίου, όσοι προχωρήσουν σε γονικές παροχές ή κληρονομήσουν ακίνητα θα πληρώσουν φόρο 1% επί της αντικειμενικής αξίας (εφόσον υπερβαίνει το αφορολόγητο των 95.000 ευρώ) και στη συνέχεια αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση του φορολογικού και ψηφιστεί ο ο σχετικός νόμος, θα γίνει εκκαθάριση του φόρου με βάση τους νέους αυξημένους συντελεστές, θα καταβληθεί δηλ. ο φόρος αναδρομικά.

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Mega, είπε πως ελήφθη για να μην δοθoύν χρονικά περιθώρια σε όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση του φορολογικού (με δεδομένο το μεγάλο αριθμό γονικών παροχών που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να αποφευχθεί η αυξημένη φορολόγηση).

Mε την πρόσθετη φορολογία στα τσιγάρα η τιμή του πακέτου των 2 ευρώ αυξάνεται κατά 0,19 ευρώ και του πακέτου που στοίχιζε 3,20 ευρώ κατά 0,41 ευρώ, ενώ για τα ποτά ενδεικτικά αναφέρεται ότι μία φιάλη ουίσκι θα πωλείται 0,95 ευρώ ακριβότερα.

Οι αυξήσεις των φόρων σε ποτά και τσιγάρα θα ισχύσουν αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας.


Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP