Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Σε αναζήτηση υποψηφίων βουλευτών τα κόμματα

Aπό τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4η Οκτωβρίου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφασίζει για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων, καθώς και για άλλες διατάξεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία. Περιορισμοί και απαγορεύσεις θα ισχύουν στην προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων, ενώ μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των δήμων, θα επιτρέπεται η επικόλληση πανό, αεροπανό και αφισών των κομμάτων.

Απαγορεύεται, επίσης, η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από την ψηφοφορία προβλέπεται υψηλό χρηματικό πρόστιμο και 6μηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή για τους παραβάτες.
Επίσης από τη Δευτέρα ανακαλούνται όλες οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι υπάλληλοι που εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τις εκλογές, είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση από τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα παγώνει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάθε διαδικασία προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
Συνεδριάζει η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας
Συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο την κατάρτιση του προγράμματος δράσης των στελεχών του κόμματος και την συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Σύμφωνα με το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Κώστα Σπίνουλα, τα ονόματα των υποψηφίων θα ανακοινωθούν μέχρι την Τρίτη. Ο κ. Σπίνουλας δήλωσε, επίσης, στην ΕΡΑ ότι θα ζητήσει από τους υποψήφιους βουλευτές να διαθέσουν στελέχη των πολιτικών γραφείων τους στην κομματική οργάνωση για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ έθεσε ως εκλογικό στόχο για την Κέρκυρα την ανάδειξη της Ν.Δ. σε πρώτο κόμμα.
Ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας, έκανε λόγο για θαρραλέα απόφαση του Κώστα Καραμανλή, με στόχο την ανανέωση της εντολής διακυβέρνησης της χώρας, ώστε να αντιμετωπίσει δυναμικά τα προβλήματα, ιδιαιτέρως αυτό της οικονομίας σε μια κρίσιμη συγκυρία.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Κέρκυρα, αφού όπως είπε, όλο αυτόν τον καιρό έχει αποδείξει ότι βρίσκεται κοντά στα προβλήματα του τόπου.
Γκερέκου: Συσπείρωση στελεχών, όχι σε συγκρούσεις για προσωπικές φιλοδοξίες
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είχε το πρωί η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, με θέμα τη συγκρότηση της κυβερνητικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ στον τομέα του τουρισμού.
Η κ. Γκερέκου, μιλώντας στην ΕΡΑ, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις 4 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντας πάντως τον προεκλογικό αγώνα δύσκολο.
Όσον αφορά τα προβλήματα συσπείρωσης του κομματικού μηχανισμού στην Κέρκυρα, έκανε λόγο για έξοδο από μια δύσκολη περίοδο και κάλεσε τη Νομαρχιακή Επιτροπή, τα αυτοδιοικητικά στελέχη και τα μέλη της οργάνωσης να δουλέψουν για τα προβλήματα του νομού και να μην ασχολούνται με τις όποιες εσωτερικές συγκρούσεις και αδυναμίες που εδράζονται σε προσωπικές φιλοδοξίες.
Χθες σε συνέντευξη Τύπου, η Περιφερειακή και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα συμπληρωμένο κατά τα 3/5 και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Αναφέρθηκαν, επίσης, στη χθεσινή επέτειο των 35 χρόνων ίδρυσης του κόμματος.
Ακούμε τους γραμματείς της Περιφερειακής και της Νομαρχιακής Επιτροπής κ.κ. Παναγιώτη Σκληρό και Μάκη Μπούκα
Ομιλία Παφίλη στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή
Πολιτική ομιλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητής θα κάνει την Κυριακή στην Πάνω Πλατεία το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
Σύνθημα του φετινού φεστιβάλ είναι: «Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα», ενώ οι εκδηλώσεις που θα το πλαισιώσουν θα ξεκινήσουν στις 8.00 το βράδυ και περιλαμβάνουν μουσικό πρόγραμμα από τους ΕΑΡ, το θεατρικό έργο «Απεργία» του Γιώργου Σκούρτη από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ
Συνεδριάζει η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδριάζει σήμερα η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα η διευρυμένη γραμματεία του Συνασπισμού και την Τετάρτη η διευρυμένη Νομαρχιακή του Συνασπισμού, προκειμένου να συζητήσουν τον προγραμματισμό δράσης κατά την προεκλογική περίοδο. Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΝ, Τάσος Τόμπρος.
Η εθνική Βουλή στόχος των Οικολόγων - Πράσινων
Με στόχο την είσοδο του κόμματος, μετά την ευρωβουλή, και στο εθνικό κοινοβούλιο και την εξασφάλιση υψηλού ποσοστού στην Κέρκυρα, οι Οικολόγοι Πράσινοι αρχίζουν σήμερα την προεκλογική τα δραστηριότητά τους με ανοικτή συνέλευση που θα γίνει στις 9.00 το βράδυ σε χώρο επί της οδού Ξενοφώντος Στρατηγού 106.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργάνωσης του κόμματος στην Κέρκυρα, Δημήτρης Φαναριώτης, με την αύξηση των ποσοστών των Οικολόγων έχει αυξηθεί και το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.


ΕΡΤ

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP