Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο ενόψει της G20

Από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν, σήμερα, στο Λονδίνο σε μία μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 την άλλη εβδομάδα στην βρετανική πρωτεύουσα.

Παρά τον ψυχρό και βροχερό καιρό οι διαδηλωτές έκαναν πορεία φωνάζοντας «Πρώτα ο λαός» ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν «Εργασία, Δικαιοσύνη και Κλίμα».


Πάνω από 150 εργατικά συνδικάτα, ειρηνιστικές οργανώσεις και οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος λαμβάνουν μέρος στην διαμαρτυρία στο Χάιντ Παρκ. Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ οι συμμετέχοντες είναι μεταξύ 12.000 και 15.000,δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Κανένας εκπρόσωπος των οργανωτών δεν βρέθηκε για να δώσει άλλο απολογισμό μέχρι στιγμής. Η σημερινή διαδήλωση είναι η πρώτη μίας σειράς που αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 1 και 2 Απριλίου που θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής.


Οι οργανωτές τόνισαν ότι οι εκδηλώσεις θα είναι ειρηνικές. Ο Μπρένταν Μπάρμπερ της βρετανικής συνομοσπονδίας TUC δήλωσε ότι «εάν υπάρξουν άλλες ομάδες που θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα δεν θέλει να τις δει κοντά στις δικές τους εκδηλώσεις».


kathimerini.gr


1 σχόλια:

unripe 28 Μαρτίου 2009 στις 10:24 μ.μ.  

Ηταν παραπάνω από 20.000. Επόμενος σταθμός αυτών των διαδηλώσεων όπως και της αντιπολεμικής διαδήλωσης στην Αθήνα το προηγούμενο Σάββατο είναι στις 2-5 Απρίλη στο Στρασβούργο.

Ο Σαρκοζί έχει απαγορεύσει την διαδήλωση αλλά να δούμε τι θα έχει να πεί όταν τα 3 εκατομμύρια απεργοί τhς προηγούμενης βδομάδας συνδεθούν με τον κόσμο που θα φτάσει εκεί από όλο τον κόσμο για να διαδηλώσει ενάντια στα σχέδια του ΝΑΤΟ που κλείνει φέτος 60 χρόνια ζωής πάνω σε φρικαλέα εγκλήματα πολέμου.

Η Γένοβα του 2009 θα αναδείξει πως τα σχέδια πολέμου που ετοιμάζουν μπροστά στην κρίση και τις λύσεις που προτείνουν θα πέσουν στο κενό.

Ενδεικτικά ένα από τα σχέδια είναι ότι ο στρατός του ΝΑΤΟ θα μπορεί να επεμβαίνει σε κοινωνικές ταραχές που θα προκαλέσει η κρίση. Διότι ποιος θα επέμβει πχ στην Βουλγαρία ή στα Σκόπια για να σώσει τις κυβερνήσεις της φτώχειας κ να μην ανατραπούν;

Στις 2 Απρίλη έχουμε και εδώ πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Πάμε και εμείς να κατεβάσουμε στο δρόμο τους εργαζόμενους που δν πέρνουν καμιά αύξηση, τις γυναίκες που θα επιβαρυνθούν με 15 χρόνια παραπάνω εργασίας αντί να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης από τα 65χρόνια που είναι σήμερα, τους απολυμένους από τις επιχειρήσεις που κλείνουν κ δν παίρνουν δράμη από την αποζημείωση του επιχειρηματία. Και φυσικά της "Κούνεβες" σε καθε πρωτοβάθμιο σωματείο.

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP